Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Spevák Ivo Bič predstavil nový videoklip Unavený

Na snímke spevák Ivo Bič (vpravo) so skupinou Peter Bič Projekt, foto z archívu. Foto: TASR/Andrej Galica

Podľa slov speváka piesňou Unavený neskončí a postupne budú predstavené aj ďalšie piesne.

Bratislava 19. januára (TASR) - Košičan Ivo Bič oživuje svoju sólovú spevácku kariéru. Jeho meno bolo posledné roky spojené s populárnou formáciou Peter Bič Project, v ktorej bol hlasom i tvárou dlhých deväť rokov. Po ukončení spolupráce s touto kapelou sa rozhodol spievať a tvoriť sólovo. Reštart začal singlom a videoklipom Unavený. TASR o tom informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Pre Iva Biča sólová jazda nie je žiadna novinka. Pred vstupom do hudobnej skupiny stihol získať tretie miesto v speváckej súťaži Košický zlatý poklad, vyhrať súťaž Coca Cola Popstar, ale aj vydať album s názvom Do you wanna. Po boku sympatického speváka aktuálne stoja ďalší bývalí členovia kapely Jozef Zima, Vlado Čekan aj Zoli Tóth. Práve s klávesákom a producentom Zolim naviazal na svoje absolútne začiatky. Hudobník sa pred rokmi podpísal ako spoluautor spomínaného albumu. Naladení na rovnakú strunu, opäť stavili na spoločnú tvorbu a predstavili videoklip Unavený.

„So Zolim sme dlhoroční priatelia a keďže máme spoločnú autorskú minulosť, bolo zaujímavé to opäť skúsiť. O to viac, že máme omnoho viac skúseností, ja v speve, Zoli v hudobnej produkcii. Začali sme pracovať na nových songoch a celkom sa nám to zapáčilo. Aj reakcie na nové pesničky nás utvrdzovali, že to môže byť zaujímavé,“ povedal pre médiá Ivo Bič.

Skladba Unavený nebola prvotina v znovuzrodenej spolupráci. Medzi náhodnými poslucháčmi, ktorým piesne predstavili, však zafungovala najviac. Čerstvá novinka prvotne ožila textom, ktorý bol následne zhudobnený. Text skladby napísala Adriana Krúpová, herečka Štátneho divadla Košice.

Keď dostal text, Ivo si sadol za klavír, začal hrať a text do melódie jednoducho začal spievať. „Dávalo mi to zmysel i emóciu, a tak sme sa do toho v štúdiu pustili aj so Zolim a skladba bola na svete.“

Novinka sa dostala do sveta prostredníctvom videoklipu. Vizuálnu podobu piesne má na svedomí režisér Marko Procházka, atmosféru a emóciu klipu umocnili priestory košickej kaviarne a boutique hotela Slávia, kde sa video nakrúcalo. Hlavnej úlohy sa po boku Iva Biča zhostila priateľka jeho švagra, Diana. Pôvodne sa v klipe mala objaviť profesionálna herečka. Tá na poslednú chvíľu ochorela, tak ju zastúpila práve Diana.

Ivo Bič po boku Zoliho Tótha, Jožka Zimu a Vlada Čekana aktuálne ďalej zarezávajú a tvoria nové skladby. Chlapci majú ambíciu hudobným nadšencom v budúcnosti ponúknuť i ďalšie autorské pesničky a aj videoklipy. Podľa slov speváka pri piesni Unavený neskončia a postupne predstavia aj ďalšie piesne.



Klip Unavený: https://www.youtube.com/watch?v=T5XTibuHD20