Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Štúdio L+S ukončí sezónu s legendami slovenského bigbítu

Laco Lučenič Foto: TASR/Mária Ďurčeková

V projekte Music á la cARTe sa predstavia legendy slovenského bigbítu Laco Lučenič, Dodo Šuhajda, Jožo Barina, Ľudovít Nosko a Ľuboš Jurík.

Bratislava 12. júna (TASR) - Do konca sezóny ponúkne bratislavské Štúdio L+S svojim divákom okrem divadelných predstavení zo svojho repertoáru divadelnú talkšou Sedem (bez záruky), hudobný večer Music á la cARTe i koncert Fragile. TASR informovala Zuzana Golianová z komunikačného oddelenia Štúdia L+S.

Aktuálnu, v poradí 29. sezónu uzavrie známa divadelná scéna 29. júna. Do jej záveru ju čaká ešte pestrý program. V stredu 13. júna uvedie druhé vydanie talkšou Sedem (bez záruky), obľúbenú humoristickú televíznu reláciu, ktorej dali tvorcovia divadelnú podobu. Ako hudobný hosť v ňom vystúpi Janko Lehotský. Spolu s moderátorkou večera Elenou Vacvalovou budú udalosti z ostatného obdobia glosovať Oľga Feldeková, Milan Lasica a Marián Leško.

Do konca sezóny sú na programe aj divadelné predstavenia Iluzionisti, Garderobier, Mínus dvaja a Půldruhé hodiny zpoždění. "V stredu 20. júna sa uskutoční posledný z trojice koncertov populárnej skupiny siedmich hlasov Fragile," doplnila.

Posledný večer pred letnými prázdninami - v piatok 29. júna bude v Štúdiu L+S taktiež patriť hudbe a projektu Music á la cARTe. Predstavia sa v ňom legendy slovenského bigbítu Laco Lučenič, Dodo Šuhajda, Jožo Barina, Ľudovít Nosko a Ľuboš Jurík. Tradičnú zostavu programu tvoria Martin Valihora, Eugen Vizváry a autori projektu Oskar Rózsa a Pavol Danišovič.

"Sezónu 30. júna definitívne uzavrie hosťovanie inscenácie režiséra Petra Mikulíka Opačné pohlavie v Kaštieli Strážky, kde sa bude hrať pod holým nebom," uzavrela Golianová.