Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Titulnú skladbu k muzikálu Snehová kráľovná naspievala D. Mirgová

Titulnú skladbu k muzikálu Snehová kráľovná naspievala Dominika Mirgová Foto: Erik Tomašák

Titulnú skladbu k muzikálu Snehová kráľovná naspievala Dominika Mirgová!

Bratislava 21. novembra (OTS) - Na slovenskú scénu prichádza úžasný muzikál Snehová kráľovná Tajomstvo zrkadla. V hlavných úlohách budú hviezdiť speváci a herci Barbora Švidraňová, Darius Koči, Majo Labuda, Romana Dang Van či Lucia Vráblicová. Titulnú skladbu s názvom „Roztopím“ emotívne naspievala speváčka Dominika Mirgová. Nenechajte si ujsť premiéru muzikálu 8. decembra v Eurovia Aréne ŠH Pasienky v Bratislave. Potom sa muzikál vyberie za fanúšikmi po celom Slovensku!

Prekrásny rodinný muzikál na motívy Hansa Christiana Andersena je o sile lásky a priateľstva, ktorá dokáže roztopiť aj zamrznuté srdce a prebrať ho znova k životu. Slovenskí tvorcovia sa na jeho tvorbu odhodlali pred rokom a pol.
Podnetom boli naše deti, okolie a dlhodobé vyhľadávanie nejakej kultúry. Takej tej hmotnej, reálnej. Aj keď sa to na prvý pohľad možno nezdá, deti sú presýtené televíziou, kinami a rozprávkami v nich. Doslova prahnú po zážitkoch, dobrodružstve, hudbe, po naozajstnom speve naživo a toto všetko im dokáže priniesť len kvalitný muzikál,“ prezradil Braňo Jančich, producent muzikálu.

Libreto k muzikálu napísala Miroslava Váhovská, Maja Glasnerová a Peter Oravec. Réžiu má na konte Peter Oravec. V hlavných úlohách sa predstavia speváci a herci Barbora Švidraňová, Darius Koči, Majo Labuda, Romana Dang Van či Lucia Vráblicová.
Hlavných predstaviteľov do muzikálu sme vyberali pocitovo, samozrejme s vedomím, že každý z nich je dobrý herec a spevák. No hlavné slovo malo srdce, ktoré je aj pointou nášho muzikálu,“ konštatuje Braňo Jančich.

Hudbu k muzikálu zložili Kari Kimmel a Tomi Popovič. Texty piesní napísal Marián Brezáni. Titulnú skladbu s názvom „Roztopím“ emotívne naspievala Dominika Mirgová.
Som veľmi rada, že ma Tomi Popovič oslovil naspievať titulnú skladbu k muzikálu. Tomi je podľa mňa hitmaker a skvelý muzikant. Stretli sme sa v štúdiu a vznikla z toho úžasná skladba Roztopím, z ktorej sa veľmi teším. Mojim snom bolo vždy zahrať si v muzikáli, čo sa mi síce ešte nepodarilo, ale tak zatiaľ spievam aspoň titulnú skladbu,“ hovorí sympatická Dominika Mirgová.
Na slovenskú scénu prichádza úžasný muzikál Snehová kráľovná Tajomstvo zrkadla
Foto: Erik Tomašák

V muzikáli Snehová kráľovná sa musí odvážna Gerda vydať na dlhú cestu po zamrznutej krajine, aby našla a oslobodila svojho kamaráta Kaja. Toho odviedla Snehová kráľovná do svojej ríše snehu a ľadu. Gerda cestou zažije veľa dobrodružstiev a napriek dlhej púti sa nevzdáva nádeje, že svojho kamaráta opäť uvidí.
Nenechajte si ujsť premiéru muzikálu 8. decembra v Eurovia Aréne ŠH Pasienky v Bratislave. Potom sa muzikál predstaví po celom Slovensku od Prešova až po Šaľu. Vstupenky si môžete kúpiť tu.
Titulnú skladbu si môžete vypočuť tu:


Všetky informácie nájdete na www.snehovakralovna.sk

SNEHOVÁ KRÁĽOVNÁ - TAJOMSTVO ZRKADLA
06.12.2019 - Snehová Kráľovná - muzikál / Hlohovec
10.12.2019 - Snehová Kráľovná - muzikál / Michalovce
13.12.2019 - Snehová Kráľovná - muzikál / Stará Ľubovňa
14.12.2019 - Snehová Kráľovná - muzikál / Prešov
15.12.2019 - Snehová Kráľovná - muzikál / Košice
17.12.2019 - Snehová Kráľovná - muzikál / Poprad
18.12.2019 - Snehová Kráľovná - muzikál / Ružomberok
19.12.2019 - Snehová Kráľovná - muzikál / Martin
21.12.2019 - Snehová Kráľovná - muzikál / Myjava
16.01.2020 - Snehová Kráľovná - muzikál / Levice
17.01.2020 - Snehová Kráľovná - muzikál / Nové Zámky
19.01.2020 - Snehová Kráľovná - muzikál / Banská Bystrica
20.01.2020 - Snehová Kráľovná - muzikál / Nitra
22.01.2020 - Snehová Kráľovná - muzikál / Trenčín
23.01.2020 - Snehová Kráľovná - muzikál / Považská Bystrica
24.01.2020 - Snehová Kráľovná - muzikál / Prievidza