Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

V bratislavskej letnej čitárni predstaví svoju tvorbu Daniel Pastirčák

Básnik, maliar, scenárista a kazateľ Cirkvi bratskej Daniel Pastirčák na snímke vľavo Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Tento básnik, maliar, scenárista a kazateľ Cirkvi bratskej vystúpi v literárnom programe "Sám vyslovujem iba kvapku".

Bratislava 22. augusta (TASR) - V literárnom programe nazvanom "Sám vyslovujem iba kvapku" svoju tvorbu predstaví básnik, maliar, scenárista a kazateľ Cirkvi bratskej Daniel Pastirčák. Podujatie sa uskutoční v utorok 28. augusta o 17.00 h v Letnej čitárni U červeného raka v Bratislave. TASR informovala Zuzana Zajacová z Literárneho informačného centra, ktoré podujatie spoluorganizuje.

"Súčasťou programu bude vystúpenie violončelistu Jozefa Luptáka, moderátorkou podujatia je Dana Podracká," doplnila.

Daniel Pastirčák (1959) sa narodil v Prešove. Je absolventom Strednej umeleckej priemyselnej školy v Košiciach a v Bratislave. Študoval odbor reštaurovanie a teológiu na Slovenskej evanjelickej bohosloveckej fakulte v Bratislave (1983-1987). Svoje verše, prózy a eseje publikoval na prelome 80. a 90. rokoch v Slovenských pohľadoch a Tvorbe T, neskôr v Romboide a Mostoch. V roku 1993 debutoval prózou Damianova rieka - rozprávky o láske a večnosti. Do európskej lyriky prenikol zbierkou básní Kristus v Bruseli (2005) a svoje teologické pohľady vyjadril v knihe kázní Zdravé telo v kóme. Obdivuje spisovateľa T. S. Eliota a venuje sa aj tvorbe pre divadlo. Pre Divadlo Astorka preložil Eliotovu hru Cocktail Party. Paralelne s literárnou sa venuje aj výtvarnej tvorbe.

Program sa koná v rámci spolupráce Literárneho informačného centra s Mestskou knižnicou ako súčasť bratislavského Kultúrneho leta.