Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

V Gallery Nova v Dunajskej Strede vystavuje fotograf L. Göndör

ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Mladý fotograf zachytáva poetické zátišia, portréty, abstrakcie a umelecké akty.

Dunajská Streda 26. októbra (TASR) - V priestoroch Žitnoostrovského osvetového strediska(ŽOS) v Dunajskej Strede sprístupnili dnes výstavu mladého talentovaného dunajskostredského fotografa Lászlóa Göndöra. Umeleckej verejnosti je napriek mladému veku (27) známy už dlhý čas. Jeho fotografie, videnie sveta, krajiny oslovujú ľudí, ale aj poroty krajských či celoštátnych súťaží. TASR informovala riaditeľka ŽOS Jana Svetlovská.

"Autor má už bohaté skúsenosti s kolektívnymi výstavami a to nielen doma či za hranicami okresu, ale aj za hranicami našej republiky. Jeho fotografie už obdivovali nielen v Dunajskej Strede, Bratislave, Skalici, Banskej Bystrici, ale aj v mestách v Česku, dokonca v Ríme a Budapešti," priblížila Svetlovská.

Na vernisáži pripomenula, že netreba vedieť len fotiť, ale treba aj vidieť. "A Laci Göndör vidí. Ponúka nielen objekt a dobrú fotografiu, ale aj také vzácne hodnoty, ako sú pokora, skromnosť, úcta a predovšetkým pravdivosť. To je hlavné posolstvo jeho umenia," zdôraznila.

Expozícia prvej autorskej výstavy Göndöra obsahuje poetické zátišia, portréty, abstrakcie a zaujímavé umelecké akty. Kurátorom výstavy je Roland Kálmán, ktorý vo svojom príhovore vyzdvihol jedinečné videnie autora a venoval sa aj odborným hľadiskám jeho tvorby, ktorú sleduje už celé roky. "Nesmieme zabudnúť uviesť aj dôležitý fakt, že Göndör je zakladajúcim členom Fotoklubu DS," podotkol.

Výstava v Gallery Nova potrvá do 26. novembra.