Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

VSM v Košiciach chystá v sobotu Karneval v múzeu

Východoslovenské múzeum. Foto: TASR – František Iván

Program, ktorý sa začína o 16.00 h, zahŕňa aj tanečné vystúpenie, módnu prehliadku masiek, detskú diskotéku, súťaže či tombolu.

Košice 27. januára (TASR) - Osloviť rodičov s deťmi a pripomenúť si fašiangy chce sobotňajším Karnevalom v múzeu vo svojej Historickej účelovej budove Východoslovenské múzeum (VSM) v Košiciach. Ako pre TASR z VSM povedala Katarína Ščerbanovská, ide o druhý ročník podujatia. Vlani sa ho zúčastnilo okolo 120 detí v maskách.

"Chceme osloviť tých, ktorí uvažujú, či s deťmi vôbec ísť do múzea, či by ich tam niečo zaujalo. Tohtoročnou témou karnevalu sú rozprávkové bytosti. Očakávame, že deti prídu prezlečené za svojich obľúbených hrdinov," uviedla.

Program, ktorý sa začína o 16.00 h, zahŕňa aj tanečné vystúpenie, módnu prehliadku masiek, detskú diskotéku, súťaže či tombolu. Súčasťou podujatia bude tiež návšteva dvoch výstav, ktoré sú vhodné pre deti. "Na jednej z nich je napríklad stopa jediného dinosaura, ktorý bol na Slovensku, i vypchaté zvieratká. Druhou je cestovateľská fotografická výstava, kde je snímka aj priamo z karnevalu v Mexiku," dodala Ščerbanovská.