Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Výstava Ateliér 518 v Nitre predstaví tvorbu študentov UKF

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Ako uviedli organizátori, študenti vo svojich prácach technikou veľkoformátového a maloformátového linorytu transformujú objekty, priestory aj ich svetelnú atmosféru.

Nitra 27. januára (TASR) - Študenti Katedry výtvarnej tvorby a výchovy na Pedagogickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre predstavia svoju tvorbu na výstave s názvom Ateliér 518. Konať sa bude v priestoroch Starého divadla Karola Spišáka v Nitre od 1. do 27. februára.

Ako uviedli organizátori, študenti vo svojich prácach technikou veľkoformátového a maloformátového linorytu transformujú objekty, priestory aj ich svetelnú atmosféru. "Pomocou farebných akcentov a štrukturálnych kontrastov upriamujú pozornosť diváka na zrejmé i tušené významy. Pracujú s alternatívnymi i klasickými grafickými materiálmi a hľadajú ich nové výrazové možnosti," uviedol jeden z kurátorov výstavy Ľubomír Zabadal.

Autori vo svojich dielach smerujú od plošnej grafiky k priestorovému objektu. "Ťažisko je v architektonických motívoch doplnených o prírodné motívy a ich fragmenty. Diela sú vo výstavnom priestore inštalované nezávisle, no zároveň majú ambíciu kooperovať a vytvoriť tak komplexný zážitok industriálneho charakteru," doplnil Zabadal.