Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Z. Mauréry: Vážim si seriály, ktoré sú pripravené

Na snímke herečka Zuzana Mauréry si preberá cenu v kategórii herečka roka počas galavečera vyhlasovania ankety osobností televíznej obrazovky OTO 2018, 13. apríla 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

K novinke Čas nádejí podčiarkla, že na tomto projekte bolo cítiť pripravenosť a profesionálny prístup.

Bratislava 31. decembra (TASR) - V seriálovej novinke verejnoprávnej televízie Čas nádejí si zahrala aj Zuzana Mauréry, ktorá si seriálových fanúšikov získala vo viacerých tituloch. Pamätajú si ju z Tajných životov i seriálovej produkcie komerčných televíznych staníc (Panelák, Keby bolo keby, Odsúdené, Oteckovia, Prokurátorka). "Vždy si vážim seriály, ktoré sú pripravené a ktoré sú dopísané, keď do toho vstupujete, lebo to už nie je pravidlo," povedala v rozhovore pre TASR herečka.

Osemdielny výpravný historický seriál Čas nádejí, na ktorom režisér Ján Sebechlebský spolupracoval s autorkou Scarlett Čanakyovou, sa pripravoval šesť rokov. "Ale toľko tá príprava trvá, takýto projekt, keď sa má dobre pripraviť, tak potrebuje svoj čas," hovorí o svojej skúsenosti so seriálovou tvorbou Mauréry.

K novinke Čas nádejí podčiarkla, že na tomto projekte bolo cítiť pripravenosť a profesionálny prístup. "Nič vás nezaskočí, viete, ako sa to skončí, akú máte dejovú linku, s kým budete pracovať, ako to bude vyzerať, a potom my herci môžeme robiť tú nadstavbu nad tým. To je dobrá pôda pod nohami. Veľmi si cením, že RTVS ešte vyvíja seriály, ktoré prejdú všetkými procesmi," dodáva herečka.

Mauréry tiež oceňuje fakt, že seriálová tvorba verejnoprávnej televízie má svojich dramaturgov. "To je taká podstatná funkcia, ktorá tomu všetkému dáva zmysel a ťah na bránku, že o čom to je. Rada pracujem v projektoch, kde je toto všetko obsiahnuté, vykomunikované a je to upratané. Potom my herci môžeme pracovať," uzavrela herečka.

Svoje herectvo predvedie Zuzana Mauréry v novom pôvodnom slovenskom seriáli, ktorý bude vysielať Jednotka od 7. januára.