Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Ako odlíšiť svoju kaviareň od ostatných?

Ilustračné foto Foto: pikselstock / Adobestock.com

Kaviarní máme na Slovensku veľa, dobrých kaviarní s kvalitnou praženou kávou máme však už menej.

Bratislava 31. januára (OTS) - Aj keď je konkurencia veľká a vy premýšľate, či by sa vám vôbec oplatilo investovať a splniť si svoj detský sen, ľudia vedia, v ktorej kaviarni sa cítili príjemne a radi sa tam opäť vrátia. Viete odlíšiť svoju prevádzku od ostatných a dať jej pridanú hodnotu?

Ak tržby nejdú tak, ako by mali, nejednému majiteľovi napadne, či by nebolo lepšie svoju malú prevádzku zatvoriť. V dnešnom článku vám poradíme, čo môžete spraviť pre to, aby sa ľudia u vás cítili príjemne a chceli sa k vám pravidelne vracať. Aké sú vaše možnosti?
1. Bez kvalitnej kávy to nejde
Ešte stále sa nájdu ľudia, ktorým nezáleží na tom, akú kávu pijú a vypijú všetko. Na druhej strane, čoraz viac ľudí dnes vníma kvalitu kávového nápoja. Je nevyhnutné, aby ste si zohnali kvalitnú kávu do kaviarne. Aj vďaka nej sa môžete odlíšiť od ostatných vo vašom okolí. Podávajte kvalitnú kávu z pražiarne v pekných šálkach a uvidíte, že ľudia sa k vám budú vracať čoraz častejšie.

2. Buďte originálny
Ak sa budete pýšiť kvalitnou kávou, môžete ju zároveň aj predávať. Vedeli ste, že môžete predávať kávu s logom firmy? Tzv. branding kávy je dnes veľmi obľúbený. Vybrať si môžete zrná rôznych odrôd a taktiež vlastný obal. Toto je ďalší spôsob, ktorým sa môžete odlíšiť od ostatných.

3. Kaviareň s pridanou hodnotou
Čo by ste chceli nájsť v kaviarni? Knihy, časopisy či spoločenské hry? Svoju kaviareň môžete posunúť na vyššiu úroveň aj tým, že v nej ľudia nájdu aj niečo iné než len kávu. Môžete napríklad vytvoriť pracovný priestor, kde ľudia budú môcť pracovať aj niekoľko hodín. Takéto pracovné miesta sú dnes veľmi vyhľadávané.

Odlíšiť sa od ostatných kaviarní vám zaberie veľa premýšľania, času a pravdepodobne aj financií. Výsledok však bude stáť za to!