Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Žena oslávila 101. narodeniny paraglidingom, bude v Guinnessovej knihe

Mary Hardisonová získala zápis do knihy rekordov ako najstaršia žena, ktorá skákala paragliding Foto: AP Photos/KSL, Jeremy Castellano

Staršia dáma z Utahu prezradila, že si chcela vyskúšať paragliding, pretože pre jej 75-ročného syna sa stal koníčkom.

Salt Lake City 20. marca (TASR) - Do Guinnessovej knihy rekordov dnes zapíšu 101-ročnú Mary Hardisonovú z Utahu, ktoré vlani svoje narodeniny oslávila paraglidingom - vo dvojici s inštruktorom.

Stala sa tak najstaršou ženou na svete, ktorá absolvovala paragliding v tandeme.

Prababka Hardisonová si zalietala 1. septembra 2011, pričom ju zo zeme pozorovali a pozdravovali štyri generácie rodiny. Let prebehol bez problémov. Staršia dáma prezradila, že si chcela vyskúšať paragliding, pretože pre jej 75-ročného syna sa stal koníčkom.

Odvážna Hardisonová prezradila, že nemala dôvod byť nervózna - mnohí ľudia takéto lietanie zvládli bez problémov. "Ak je to bezpečné pre nich, je to bezpečné aj pre mňa," vyhlásila Hardisonová.

Hoci energickú ženu z Utahu jej rekord teší, dúfa, že ho niekto zlomí. Podľa nej by sa starší ľudia nemali zastaviť a mali by pokračovať v činnosti dovtedy, kým to z fyzického hľadiska zvládnu. "Buďte pozitívni," povedala Hardisonová a dodala, že priatelia nemajú radi mrzuté osoby.