Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Armin Stark Fernet má čo ponúknuť

Bez popisu Foto: ST Nicolaus - trade a.s.

Tradičný výrobok ST. NICOLAUS podľa pôvodného receptu Armina Starka je zástupcom „pravoverných“ fernetov klasického milánskeho štýlu.

Bratislava 3. októbra (TASR-OTS) - Keď podnikateľ Armin Stark zakladal roku 1867 v Liptovskom Svätom Mikuláši svoj liehovar, asi netušil, že ešte aj o takmer poldruha storočia tu bude jeho meno stále výrazne prítomné, pretože ho ponesie jeden z prémiových výrobkov spoločnosti ST. NICOLAUS: Armin Stark Fernet.
Fernety sú liehoviny z produktovej skupiny bitterov.

Tradičný výrobok ST. NICOLAUS podľa pôvodného receptu Armina Starka je zástupcom „pravoverných“ fernetov klasického milánskeho štýlu. Vyrába sa z jemného obilného liehu vlastnej výroby, v ktorom sa najmenej mesiac lúhovali byliny, kvety, koreniny a rôzne druhy ovocia. Veľká časť týchto surovín pochádza priamo z podtatranského regiónu, zvyšok prevažne zo Stredomoria. Po vylúhovaní a doplnení najčistejšou vodou z horského prameňa zmes dozrieva a zaobľuje sa minimálne tri mesiace v špeciálnych dozrievacích nádobách.
Výsledkom je tmavo jantárová, jemne viskózna liehovina s výraznou bylinnou arómou a chuťou, primerane horká a s enormne dlhou dochuťou.

Rovnako obľúbené ako klasické fernety sú aj ochutené varianty. Ochutený Armin Stark Fernet Citrus ako jediný z u nás dostupných ochutených fernetov obsahuje pravú citrónovú šťavu, pričom každý liter obsahuje šťavu z polovice veľkého citróna.