Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Austrália opakuje súťaž o Najlepšiu prácu na svete

Na nedatovanej snímke muž stojí na ostrove v austrálskej Veľkej koralovej bariére, archívne foto Foto: TASR/AP Photo

Šesť víťazov konkurzu dostane šesťmesačný plat vo výške 100-tisíc austrálskych dolárov za to, že sa budú zabávať a zároveň propagovať najlepšie dovolenkové destinácie v krajine.

Sydney 5. marca (TASR) - Vyše 30.000 mladých ľudí z celého sveta sa už prihlásilo do súťaže o Najlepšiu prácu na svete a zverejnilo na internete svoju 30-sekundovú žiadosť o zamestnanie. Informoval o tom dnes austrálsky vládny úrad pre cestovný ruch Tourism Australia, ktorého v správe citovala tlačová agentúra DPA.

Šesť víťazov konkurzu dostane šesťmesačný plat vo výške 100.000 austrálskych dolárov (77.997 eur) za to, že sa budú zabávať a zároveň propagovať najlepšie dovolenkové destinácie v krajine.

Súťaž, prístupná pre ľudí vo veku 18-33 rokov, je opakovaním mimoriadne úspešnej súťaže z roku 2009, ktorej víťaz, britský turista-batôžkar Ben Southall, si užíval božský život na rajsky krásnom ostrove.

Southall bol vlastne "správcom" jedného ostrova Veľkej koralovej bariéry, ale k jeho povinnostiam toho veľa nepatrilo - musel najmä loviť lístie z bazéna a písať blogy o tom, ako trávi voľný čas.

Šesť víťazov bude zrejme pochádzať z Británie, Írska, USA, Kanady, Francúzska, Nemecka, Talianska, Hongkongu, Taiwanu, Južnej Kórey alebo Japonska, ktoré sú partnermi v programe pracovno-prázdninových víz. Ten umožňuje turistom zostať v účastníckej krajine až dva roky.

Veľká koralová bariéra je najväčšia sústava koralových útesov a ostrovčekov na Zemi, je ich okolo 3000. Nachádza sa v Koralovom mori pri severovýchodnom pobreží austrálskeho štátu Queensland. Bariéra je dlhá približne 2300 kilometrov, široká dva až 150 kilometrov a možno ju vidieť z vesmíru. Patrí medzi biosférické rezervácie UNESCO.