Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Babišova reštaurácia dostala michelinskú hviezdičku

Andrej Babiš Foto: idnes.cz

Podnik dostal meno podľa najmladšej dcéry slávneho španielskeho maliara Pabla Picassa, ktorý žil v idylickom meste Mougins.

Praha 24. februára (TASR) - Reštaurácia Paloma s výhľadom na juhofrancúzske Cannes, ktorú majiteľ, podnikateľ slovenského pôvodu Andrej Babiš, v súčasnosti minister financií ČR, otvoril vlani v júli, sa môže v prestížnom Michelinskom sprievodcovi pochváliť hviezdou.

O žalúdky návštevníkov zariadenia sa stará oceňovaný šéfkuchár Nicolas Decherchi, interiér reštaurácie navrhla Babišova žena Monika, píše internetový server iDNES.cz.

"Je to super úspech dostať hviezdu tak skoro po otvorení reštaurácie," cituje majiteľove slová iDNES.cz. Andrej Babiš sa ambíciou získať "Michelina" netajil už pri otvorení reštaurácie, do ktorej investoval okolo 2,5 milióna eur.

V druhom najprestížnejšom gastronomickom sprievodcovi Gault Millau figuruje Paloma medzi šiestimi najlepšími reštauráciami na Azúrovom pobreží.

Podnik dostal meno podľa najmladšej dcéry slávneho španielskeho maliara Pabla Picassa, ktorý žil v idylickom meste Mougins.

Michelinský sprievodca vydávaný už viac ako storočie oceňuje reštaurácie vo Francúzsku i v zahraničí maximálne troma hviezdičkami.