Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Druhé celoslovenské stretnutie prilákalo rekordný počet dvojčiat

2. celoslovenské stretnutie dvojčiat a viacerčiat a pokus o prekonanie rekordu v počte párov dvojčiat a viacerčiat vo Valčianskej doline v sobotu 8. júna 2013. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Matka dvojčiat a zakladateľka ich slovenskej internetovej komunity vyjadrila vieru, že sa podarí položiť pevné základy dlhotrvajúcej tradície.

Valča 8. júna (TASR) – V poradí druhé celoslovenské stretnutie dvojčiat vo Valčianskej doline neďaleko Martina prinieslo výrazné prepísanie rekordných listín, keď si tam našlo cestu až 319 párov dvojčiat zo všetkých kútov Slovenska. Nevšedné stretnutie okorenilo 18 rodín s trojčatami a dokonca dve so štvorčatami.

„Určite sme chceli prekonať vlaňajší ustanovujúci rekord, ktorý sa zastavil na čísle 173, ale skutočnosť prekonala aj tie najsmelšie očakávania. Je to najlepší dôkaz, že takto obdarené rodiny si spolu veľmi dobre rozumejú, chcú sa stretávať a vymieňať si životné skúsenosti,“ uviedla pre TASR spoluorganizátorka Andrea Hoštáková.

Matka dvojčiat a zakladateľka ich slovenskej internetovej komunity vyjadrila vieru, že sa podarí položiť pevné základy dlhotrvajúcej tradície. „Vlani som na sociálnej sieti vytvorila skupinu, ktorej počet sa v tomto roku zdvojnásobil už na viac ako 800 rodín s dvojčatami. Preto verím, že o rok sa tu opäť stretneme,“ skonštatovala Hoštáková.

Výrazné posunutie rekordu kvitoval aj komisár Knihy slovenských rekordov Igor Svítok. „Takmer dvojnásobok dvojčiat oproti premiére, k tomu trojčatá i štvorčatá. Táto akcia má úplne prirodzenú originalitu,“ dodal s tým, že v pestrom sprievodnom programe sa zrodil ďalší rekord pri stavaní pyramídy zo 630 škatúľ na obuv.