Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Exprezidenti si pochutnali na grilovanej bravčovej panenke

Na snímke sprava bývalý prezident SR Andrej Kiska, súčasné prezidentka SR Zuzana Čaputová a bývalí prezidenti SR Rudolf Schuster a Ivan Gašparovič na spoločnom novoročnom obede 17. januára 2020 v Prezidentskom paláci v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Bývalí prezidenti si vychutnali aj vývar z prepeličky s maslovou koreňovou zeleninou a terinou z prepeličky.

Bratislava 17. januára (TASR) – Grilovaná bravčová panenka s hubami na masle, šalotkovým džemom, smotanovo-vínnou omáčkou a domáce zemiakové šúľance boli hlavným jedlom, na ktorom si v piatok pochutnali bývalí prezidenti. Tí absolvovali v Prezidentskom paláci spoločný obed so súčasnou hlavou štátu Zuzanou Čaputovou.

"Prvé reakcie boli také, že boli spokojní," povedala prezidentka po obede s tým, že menu vyberala spolu s kolegami. Ako doplnila, vyhnúť sa chceli tomu, čo nemajú exprezidenti radi. V Prezidentskom paláci sa kuchyňa nenachádza, takže jedlo sa muselo priniesť.

Ako predjedlo bola servírovaná terina z králika s jogurtovou espumou a estragónovým olejom. Bývalí prezidenti si vychutnali aj vývar z prepeličky s maslovou koreňovou zeleninou a terinou z prepeličky. Ako dezert bol podávaný red velvet s malinami, čučoriedkami a vanilkovým mascarpone.

Bývalý prezident Rudolf Schuster uviedol, že obed bol perfektný. "Neboli ryby ani divina, takže ja som mal dnes hody," dodal Schuster.