Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Seriálové Hniezdo zaznamenalo nadštandardnú sledovanosť

Na snímke herci zľava Ján Jackuliak, Soňa Norisová, Zuzana Fenglová a Kata Šafaříková počas krstu a predstavenia nového seriálu RTVS s názvom Hniezdo 15. januára 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Hniezdo bude na obrazovkách Jednotky pokračovať v nedeľu 26. januára o 20.30 h.

Bratislava 20. januára (TASR) - Viaceré programy Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) sa počas uplynulého víkendu tešili rekordnej sledovanosti. Nadštandardný záujem zaznamenala druhá časť Hniezda. Nový pôvodný seriál si rekordnú sledovanosť pripísal hneď pri spustení 12. januára. "Išlo o najúspešnejší štart seriálovej produkcie RTVS. Druhá časť prilákala k obrazovkám o 23.000 divákov viac," TASR o tom informovala PR manažérka Silvia Turnerová. Ako ďalej uviedla, Hniezdo bolo v nedeľu (19. 1.) najúspešnejším programom verejnoprávnej televízie. "Seriál sledovalo 493.000 divákov s podielom na trhu 20,6 % v cieľovej skupine 12+," uviedla.

Dvanásťdielny dramatický seriál sa odohráva v malom meste počas dvoch mesiacov. Prináša sondu do príbehov a osudov ľudí, ktorí nemôžu mať deti, no ktorí túžia po deťoch, chcú si ich adoptovať, čo je dnes stále častejšie sa vyskytujúci fenomén generácie tridsiatnikov. Ale hovorí aj o tých, ktorí deti mať nechcú.

Jednu z hlavných seriálových hrdiniek - Kristínu Važanovú, vzornú manželku a matku dvoch detí, ktorá sa tretieho dieťaťa splodeného neželane vzdá pri anonymnom pôrode, stvárňuje Soňa Norisová. "Témy sú veľmi silné, či už je to téma rodiny, detí a neplodnosti párov, je tam veľmi zaujímavá kriminálna zápletka aj téma samotného priateľstva. Je tam toho veľmi veľa, ale napriek tomu to funguje, je to kompaktné, človek nemá pocit, že sa v príbehu stráca," povedala pre TASR Norisová.

V seriáli ďalej účinkujú Alexander Bárta, Andrea Karnasová, Marián Mitaš, Zuzana Kubovčíková Šebová, Marek Geišberg, Pavol Višňovský a Zuzana Frenglová. Jedna z hlavných úloh patrí novorodencovi, ktorý skomplikuje životy jednotlivým aktérom. Novorodencov počas šiestich týždňov natáčania vystriedali tvorcovia 15, z toho jedny dvojčatá.

Režisérom a spoluautorom seriálu je Braňo Mišík, pod scenár sa ďalej podpísali Alena Bodingerová, Biba Bohinská, Peter Nagy a Naďa Jurkemik. Za kamerou stáli Mário Ondriš a Laco Janošťák.

Hniezdo bude na obrazovkách Jednotky pokračovať v nedeľu 26. januára o 20.30 h.