Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Škóti v kiltoch odhrabávali sneh z trávnika v Srbsku

Škótsky fanúšiko odetý v tradičnom kilte odhrabáva sneh z ihriska v Novom Sade Foto: Youtube

Fanúšikovia hostí - mnohí odetí v tradičných kiltoch - neváhali, zobrali do rúk lopaty a pomohli usporiadateľom pri odpratávaní trávnika.

Belehrad 26. marca (TASR/Teraz.sk) - Husté sneženie a zamrznutý trávnik ohrozovali utorňajší zápas európskej kvalifikácie na futbalové MS 2014 medzi Srbskom a Škótskom v Novom Sade. Hoci fanúšikovia škótskeho tímu priložili ruky k dielu a pomohli organizátorom odpratávať sneh z hracej plochy na štadióne Karadjordje, zhoršujúce sa poveternostné podmienky naznačovali, že sa duel A-skupiny vôbec nemusí odohrať.

Fanúšikovia hostí - mnohí odetí v tradičných kiltoch - vidiac, ako im zelenú plochu začínajú pred očami prekrývať nánosy snehu, neváhali, zobrali do rúk lopaty a pomohli usporiadateľom pri odpratávaní trávnika. O tom, že sa stretnutie s plánovaným začiatkom o 20.30 uskutoční, rozhodol hlavný arbiter s delegátom po kontrole hracej plochy hodinu a pol pred výkopom.



Ako informovala televízna stanica RTS, škótski priaznivci dali o sebe pozitívnym spôsobom vedieť už v utorok predpoludním, keď venovali 1500 libier (v prepočte 1767 eur) Detskej dedine v Sremskej Kamenici. Dedina nachádzajúca sa neďaleko Nového Sadu je súčasťou medzinárodnej reťaze zariadení určených na pomoc deťom bez rodičovskej starostlivosti.