Magazín

Google prepustil za posledné roky 48 ľudí kvôli sexuálnemu obťažovaniu

TASR, 26. októbra 2018 6:33

Títo zamestnanci museli odísť bez toho, aby dostali odstupné.

Na archívnej snímke z 17. júla 2006 zamestnanci Google kráčajú okolo nápasu v sídle spoločnosti v Mountain View. Foto: TASR/AP
San Francisco 26. októbra (TASR) - Spoločnosť Google uviedla, že počas posledných dvoch rokov prepustila z práce 48 ľudí kvôli sexuálnemu obťažovaniu. Títo zamestnanci museli odísť bez toho, aby dostali odstupné, uviedla agentúra AP.

Túto prekvapujúcu informáciu zaslal emailom šéf Google Sundar Pichai svojim zamestnancom vo štvrtok po tom ako noviny The New York Times informovali, že spoločnosť prepustila v roku 2014 výkonného riaditeľa zodpovedného za softvér Android kvôli sexuálnemu obťažovaniu, pričom mu stále platí odchodné v hodnote 90 miliónov dolárov.

Hovorca Andyho Rubina, bývalého výkonného riaditeľa pre Android, trval na tom, že Rubin odišiel z vlastnej vôle a nikdy nebol informovaný o akýchkoľvek obvineniach zo sexuálneho zneužívania. Hovorca uviedol, že Rubin priznal sexuálne vzťahy, ktoré však boli v súlade s pravidlami spoločnosti Google v tom čase.

V Pichaiovom emaile bolo uvedené, že Google má v súčasnosti prísnejšie pravidlá.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 15:03

Partnerom rally 500km slovenských sú Moderné kúpele Turčianske Teplice
Moderné kúpele Turčianske Teplice Vás srdečne pozývajú privítať v stredu, 29.5. 2024, v čase medzi 14:00 hod a 17:30 hod pelleton 105 výnimočných a historicky vzácnych automobilov.

sk
včera 13:05

Kapela Mirai vydala album s ďalším japonským názvom Tomodachi
Nový album ponúka dvanásť piesní - Easy, Kdyby příliš času zbývalo, Julie, Nespíš, 69 problémů, Sdílení, Summer love, All night long, Promiň, Čas rány zahojí ft. Majk Spirit, Dopis, A ty víš.

sk
včera 11:55

Zníženie emisií skleníkových plynov v Enviral Leopoldov až o 30 %
Investície skupiny SIAD do znižovania emisii CO2.

sk

Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac