Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Hotelierom roka sa stala hotelierka zo Štrbského Plesa

Foto: TASR

Víťazku vybrali spomedzi 72 hotelierov z členskej základne ZHaR SR.

Vysoké Tatry 24. apríla (TASR) – Hotelierkou roka 2012 sa podľa odborného rozhodnutia Zväzu hotelov a reštaurácií (ZHaR) SR stala riaditeľka hotela Borovica zo Štrbského Plesa Daniela Kordová. "Hodnotenie hotelier roka vychádza v prvom rade z ekonomických výsledkov dosiahnutých za hodnotený rok. Súťaž je ocenením hotelierov a hotelierok, ktorí dosahujú vo svojich zariadeniach výborné výsledky. Pozitívne je, že Vysoké Tatry mali v prvej desiatke zariadení až štyroch svojich zástupcov," konštatovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Víťazku vybrali spomedzi 72 hotelierov z členskej základne ZHaR SR. "Toto ocenenie si mimoriadne cením najmä preto, že prišlo do Vysokých Tatier, ktoré zažívajú opätovný boom z hľadiska domáceho cestovného ruchu a získala som ho ako tunajšia rodáčka. Kvalita hotela musí byť posudzovaná z viacerých hľadísk, a ak sa spojí dobrá ekonomika a kvalitné služby, vtedy je to najlepšie spojenie. Za veľmi dôležitý považujem pomer ceny a kvality," dodáva Kordová.

Za povšimnutie podľa Maťašovskej určite stojí aj fakt, že až šesť z ekonomicky najúspešnejších slovenských hotelov vedú ženy a týka sa to aj najlepších tatranských hotelov. "Vo Vysokých Tatrách kladieme dôraz na kvalitné služby a aktívne pracujeme na tom, aby sme Tatrám už definitívne zlepili nálepku ovplyvnenú nie najlepšími službami z minulosti. Znakom toho, že sa nám darí je aj to, že na pomyselný Olymp slovenských hotelierov zasadla naša hotelierka a zároveň sme v prvej desiatke mali ešte ďalšie tri hotely," uzavrela Maťašovská.