Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Alan Murin, Iova a Serban Cazan prichádzajú s hitom Still Love You

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Spevák, skladateľ a producent Alan Murin má na svojom konte debutový album s názvom Trueself aj niekoľko úspešných piesní, ktoré sám produkuje a vydáva od roku 2017.

Bratislava 22. februára (TASR) - Talentovaný hudobník Alan Murin vydáva svoju prvú medzinárodnú skladbu Still Love You, na ktorej spolupracoval s rumunskými kolegami, ktorými sú speváčka Iova a producent Serban Cazan. TASR o tom informovala PR manažérka Andrea Čurná.

Základy novinky Still Love You položil Murin pred približne dvoma rokmi, krátko po príchode z Ameriky. Vtedy sa mu podarilo zaujať a otvorili sa mu dvere do presláveného produkčného domu v Rumunsku.

"Do Rumunska som nešiel s príliš konkrétnymi očakávaniami, ale vedel som, že sa na to veľmi teším. Bola to prvá cesta za hudbou do zahraničia, ktorá bola na vyššej úrovni. Vedeli sme s kým ideme robiť, kam ideme robiť a čo zhruba ideme robiť," hovorí o ceste za singlom Murin.

Kľúčovú úlohu zohral Cazan, ktorý spolupracuje s umelcami, ako napríklad Rita Ora. Slovenského umelca inšpirovalo aj samotné mesto Bukurešť, ktoré mu v mnohom pripomínalo Bratislavu a zároveň ukazovalo, aký potenciál môže slovenské hlavné mesto mať.

"Na Serbanovi sa mi páčilo, že má jednu špecifickú vlastnosť. Dokáže z umelca vytiahnuť to najlepšie. Vďaka tomu dokáže vykresať ten pomyselný diamant zo suroviny, ktorá mu prišla do štúdia, a nesnaží sa tam dávať svoje veci. Hovorí sa, že dobrý spolupracovník dokáže spolupracovať tak, aby veci fungovali a výborný spolupracovník dokáže ustúpiť tak, aby všetci v miestnosti vedeli dať zo seba to najlepšie," dodal Murin.

Spevák, skladateľ a producent Alan Murin má na svojom konte debutový album s názvom Trueself aj niekoľko úspešných piesní, ktoré sám produkuje a vydáva od roku 2017. Hudbe sa venuje od 15 rokov, čo neskôr pretavil aj do štúdia hudobného inžinierstva a produkcie. Po ukončení štúdia na Point Black Music School v Londýne chcel svoje vedomosti aplikovať do praxe. Má na konte produkcie v Londýne, Amerike, Českej Republike aj Rumunsku a dlhodobo si drží úroveň slobodného umelca, ktorý dokáže z každej skúsenosti vyťažiť čo najviac.

Still Love You: