Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Líbáš jako ďábel je situačná akčná komédia, ale stále o láske

Tlačová konferencia k uvedeniu novej českej komédie režisérky Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel. Na snímke - zľava - slovenská herečka Kamila Magálová , režisérka Marie Poledňáková a producentka Svatka Peschková , 10. mája 2012 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Českú komédiu Líbáš jako ďábel uvidia diváci v slovenských kinách od 17. mája.

Bratislava 11. mája (TASR) - Po viac ako troch rokoch od premiéry divácky úspešného filmu Líbáš jako Bůh mieri do slovenských kín jeho voľné pokračovanie pod názvom Líbáš jako ďábel.

Scenáristka a režisérka Marie Poledňáková sa v druhej časti českej komédie inšpirovala kvartetom hlavných hrdinov v zložení Kamila Magálová, Jiří Bartoška, Oldřich Kaiser a Eva Holubová.

"Zaujímalo ich, ako sa to skončí, či sa Kamila vráti k Jirkovi Bartoškovi a Kaiser k Eve Holubovej. Nedokázala som na tú otázku odpovedať, pretože som to sama nevedela, tak som to musela napísať," prezradila režisérka s tým, že zápletky, ktoré diváci uvidia, sú zo života.

Poledňáková svoj nový film plný humoru, romantiky a lásky, ktorému nechýba aj trocha napätia, nakrúcala šesť týždňov v severnej Afrike.



"Tento druhý diel nás veľmi všetkých vyčerpal, siahli sme si na dno síl, pretože nakrúcať 60-70 percent filmu v Maroku bolo nesmierne náročné," priznala kráľovná českých komédií, ktorá poslala filmového Františka a Helenku na romantickú dovolenku, aby unikli svojim bývalým partnerom.

Tu bude player


"Muselo to byť veľmi ďaleko. Vybrala som si Maroko, pretože to znie krásne. Je to exotická krajina, kde sa veľmi necestuje, pretože, úprimne povedané, je to dosť drahé a nie sú tam komplexy hotelov, tá veľkovýrobňa dovoleniek," uviedla na stretnutí s médiami autorka kultovej komédie S tebou mě baví svět. Novú snímku spestrila o vtipné dobrodružné až akčné scény. Hercom nasadila na hlavy turbany, nútila ich škriabať sa po strechách, behať za vlakom, museli podniknúť šialenú jazdu autom po púšti. Pre Evu Holubovú a jej filmovú Bohunku vymyslela únik zo zajatia na ťave.

"Hovorila som si, že druhý diel nemôže byť v rovnakom žánri, téma by sa iba opakovala. Chcela som to žánrovo posunúť viac do situačnej komédie a tá zápletka v Maroku sa mi strašne hodila, takže je to situačná akčná komédia, ale pritom je to stále o láske, o vzťahoch," povedala pre TASR Marie Poledňáková. Divákov prekvapí aj novým párom, ktorý v druhej časti komédie stvárnili Nela Boudová a Jiří Langmajer. "Je tam, samozrejme, veľa prekvapení a myslím si, že i Jirka Langmajer toho trochu 'prolhanýho' nápadníka hrá výborne," dodala.

Českú komédiu Líbáš jako ďábel uvidia diváci v slovenských kinách od 17. mája.

Tu bude player