Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Po prezidentovi Zemanovi je momentálne hitom minister Kalousek

Český minister financií Miroslav Kalousek Foto: TASR/AP

Kalousek v rozhovore pre Radiožurnál rozprával nezrozumiteľne, miestami až mumlal.

Praha 7. júna (TASR) - Sociálne siete v Česku majú nový hit - záznam štvrtkového telefonického rozhovoru ministra financií Miroslava Kalouska pre rozhlasovú reláciu Radiožurnál. Niektorí poslucháči totiž ministra podozrievajú z toho, že trpel "virózou". Informoval o tom dnes internetový portál Ihned.cz.

Poslucháči ešte počas vysielania jeho vystúpenie označili na sociálnych sieťach za "virózu". Teda rovnako, ako prezidentská kancelária nedávno označila stav Miloša Zemana pripomínajúci opitosť počas odomykania korunovačných klenotov na Pražskom hrade.

Minister financií a podpredseda TOP 09 formuloval vety veľmi nezreteľne, miestami až mumlal. Kalousek v inkriminovanom rozhovore vysvetľoval, že chce odpustiť českým podnikateľom postihnutým povodňami časť alebo celú daň z príjmov.



Kalousek mal dnes pre svoju "únavu" zdôvodnenie: vraj tri dni nespal. "Po pracovnej dobe som si dal dvoch 'panákov', hoci pripúšťam, že ministri žiadnu pracovnú dobu mať nemajú, a totálne ma to odpísalo. Mrzí ma to, ale nebudem sa vyhovárať na nič iné," povedal politik.

Ešte v ten istý deň Kalousek poskytol, alebo sa skôr pokúšal poskytnúť rozhovor na rovnakú tému aj pre televíziu Nova, podotkol internetový server denníka Hospodářské noviny.