Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Na internet sa dostala súkromná snímka rodiny Marka Zuckerberga

Randi Zuckerbergová Foto: TASR/AP Photo

Randi Zuckerbergová si presadila, aby bola uvedená fotografia z Facebooku stiahnutá.

Seattle 27. decembra (TASR) - Aj sestra zakladateľa Facebooku Marka Zuckerberga, Randi, má problémy so súkromím na sociálnej sieti. Snímka, ktorú zverejnila na svojom osobnom profile na Facebooku, sa totiž v stredu objavila na Twitteri a videlo ju vyše 40.000 jej fanúšikov.

Randi Zuckerbergovú to nahnevalo a poslala marketingovej manažérke Callie Schweitzerovej, ktorá fotografiu dala na Twitter, správu, že snímka bola určená iba pre priateľov.

"Digitálna etika hovorí: vždy si vypýtaj povolenie, kým zverejníš snímku svojho priateľa či priateľky... Je to ľudská slušnosť." Schweitzerová odpovedala, že sa jej fotografia objavila medzi novými správami na Facebooku.

Randi napokon konštatovala, že manažérka mohla uvidieť jej snímku, pretože majú na sociálnej sieti spoločného priateľa.

Na fotografii vidno štyri osoby, ktoré stoja v kuchyni a s otvorenými ústami sa pozerajú na svoje mobily. V pozadí je Mark Zuckerberg.

Jeho sestra Randi pracovala kedysi v marketingovom oddelení Facebooku a v súčasnosti má vlastnú televíznu reality šou. Presadila si, aby bola uvedená fotografia z Facebooku stiahnutá.

Mnohí užívatelia sociálnej siete v reakcii uviedli, že pravidlá pre zachovanie súkromia sú v spoločnosti jej brata príliš zložité na pochopenie. A nie každý má také postavenie ako jeho sestra, aby si vynútil zmazanie snímky.

"Dokonca ani Randi Zuckerbergová tie pravidlá nepochopila. To dokazuje, aké sú komplikované," citovala agentúra AP Evu Galperinovú z Electronic Frontier Foundation v San Franciscu.