Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Nakupujte výhodne s cashback kartou

Nakupujte výhodne s cashback kartou a nenechajte sa prekvapiť chladným počasím Foto: Lyoness Slovakia

... a nenechajte sa prekvapiť chladným počasím.

Bratislava 24. októbra (OTS) - Dušičky a jesenné prázdniny. Prelom októbra a novembra sa nesie v znamení spomínania na blízkych, cestovania za rodinou a výletov s deťmi. Nenechajte sa odradiť ani sychravým počasím. Pripravte sa na chladné dni tak, aby ste si zvyšok jesene vychutnali v zdraví.
Nakupujte výhodne s cashback kartou a nenechajte sa prekvapiť chladným počasím
Foto: Lyoness Slovakia

Aby vás zima neprekvapila
Využite voľné dni jesenných prázdnin na revíziu šatníka a oblečenia. Inventúra vám pomôže zistiť, či budete potrebovať nový kabát, alebo ho postačí zaniesť do čistiarne. Detské oblečenie vyskúšajte s predstihom, aby ste mali prehľad, z čoho všetkého vyrástli. Práve jesenné prázdniny sú vhodné obdobie na zimné nákupy. Deti majú pár dní prázdnin, sú doma a teda k dispozícii na nákupy do nákupných centier, či už u nás alebo aj u susedov, napríklad v Rakúsku. Ak sa tam rozhodnete vyraziť po prvom novembri, myslite na zimné pneumatiky, ktoré sú u našich západných susedov po tomto dátume povinné.
Preferujete nákupy cez internet? E-shopy radšej navštevujte s predstihom. Zo zákona máte 14 dní na to, aby ste tovar vrátili bez udania dôvodu. Pri skoršom nákupe ho stihnete vrátiť či vymeniť tak, aby vás neprekvapila zima.

Posilnite svoju imunitu
Ďalšou výzvou jesene, okrem kúpy vecí na zimu, je prekonanie obdobia jesenných infekcií v plnom zdraví. Okrem pohybu na čerstvom vzduchu nakopnete svoju imunitu dostatočným príjmom vitamínov a antioxidantov. Ich hlavným zdrojom je ovocie a zelenina z našich sadov a záhrad. Stav imunity ovplyvňuje aj zdravá črevná mikroflóra, ktorú môžete pozitívne ovplyvniť konzumáciou kyslomliečnych produktov s obsahom probiotických kultúr, alebo aj kvasenej kapusty a ďalších fermentovaných produktov.
Otužovaním naučíte telo prekonávať prudké zmeny teploty, takže na chlad bude reagovať menej výrazne. V domácich podmienkach môžete začať striedaním horúcej a studenej sprchy, alebo si doprajte pravidelný relax v saune.
Foto: Lyoness Slovakia

Sezónne nákupy lacnejšie vďaka cashback karte
Zdravie a kvalita niečo stoja. Ako teda zaťažiť rodinný rozpočet čo najmenej? Okrem zliav a výpredajov existujú aj ďalšie možnosti, ako nakúpiť sezónny tovar výhodnejšie. Sú to napríklad vernostné cashback programy, vďaka ktorým sa vám môžu vrátiť peniaze späť z každého nákupu. Funguje to jednoducho: po registrácii získate vernostnú cashback kartu, ktorú preukážete pri platbe v partnerskej predajni alebo e-shope. Následne sa vám vráti 1 % do 5 % ceny zakúpeného tovaru, suma sa pripíše na váš účet v banke vždy, keď výška vrátenej sumy dosiahne aspoň 10 eur. „Peniaze môžete získavať späť pri nákupe potravín, ale aj výživových doplnkov, obuvi, oblečenia, alebo víkendových pobytov,“ hovorí Ľuboš Kravárik, generálny riaditeľ Lyoness Slovensko. Vďaka tomu môžete zvoliť kvalitnejší, hoci drahší tovar, ktorého cena sa vďaka vernostnému programu zníži. Cahback karta platí u viac ako 75 000 obchodných partnerov v 47 krajinách sveta.