Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Polovica motoristov nikdy nezmenila poisťovňu

Takmer polovica tých, ktorí poisťovňu zmenili, to urobili kvôli vysokej cene u starého poisťovateľa.

Bratislava 21. júla (TASR) - Zmena poisťovne pre povinné zmluvné poistenie (PZP) nie je medzi motoristami častá a len každý druhý niekedy v živote prešiel od jednej poisťovne k druhej. Približne polovica z nich tak urobila len raz v živote. Vyplýva to z prieskumu online poisťovne Genertel.

Takmer polovica tých, ktorí poisťovňu zmenili, to urobili kvôli vysokej cene u starého poisťovateľa. Hlavnou novinkou novely platnej od 1. júla je, že poisťovne budú musieť už 10 týždňov pred výročným dňom informovať zákazníkov o poistnom na ďalší rok. Tí vďaka tomu získajú takmer mesiac na to, aby sa rozhodli, či ostanú v aktuálnej poisťovni, alebo prejdú k inej.

"Z výskumu vyšli však aj dobré čísla. Napríklad, že až takmer 85 % motoristov malo nehodu pred viac ako piatimi rokmi alebo nespôsobili žiadnu, pri ktorej by bola škoda hradená z ich PZP. Títo vodiči majú vďaka tomu možnosť získať na trhu veľmi výhodné poistenie," priblížil riaditeľ Genertel Miroslav Chovan.

Súčasná ekonomická situácia spôsobuje, že stále viac ľudí je ochotných zmeniť poisťovateľa, aby získali produkt s výhodnejším pomerom ceny k hodnote služby. Viac ako polovica z tých, ktorí niekedy zmenili poisťovňu, tak urobila preto, že bola pre nich atraktívnejšia ponuka inej spoločnosti. Ostatní odišli od predchádzajúcej poisťovne, keď predali auto alebo boli nespokojní s jej službami.