Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Prasiatko sa narodilo bez zadných nôh, používa ´invalidný vozík´

Hendikepované prasa menom Chris P. Bacon, používa špeciálne popruhy s kolieskami vo floridskom Sumterville 30. mája 2013. Foto: TASR/AP Photo

Prasiatko s hendikepom sa stalo inšpiráciou pre ľudí na celom svete.

Sumterville 31. mája (TASR) - Vo väčšine prípadov by sa mladé prasiatko, ktoré sa narodilo bez zadných nôh, dostalo okamžite na bitúnok. Nevšedný hendikep malej ošípanej menom Chris P. Bacon z americkej Floridy z nej však spravil medzinárodnú hviezdu a zároveň sa stala inšpiráciou pre ľudí s telesným postihnutím. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Keď sa Chris narodil, istá žena ho zaniesla na veterinárnu kliniku doktora Lena Lucera, predpokladajúc, že zviera nechajú uspať injekciou. Lucero si ale všimol, že prasiatko sa dokáže posúvať pomocou svojich predných nôh. Rozhodol sa teda, že zvieraťu nevykoná eutanáziu a namiesto toho si ho zobral k sebe domov.

Z častí hračiek svojho syna mu vyhotovil "invalidný vozík", aby sa prasiatko mohlo presúvať z miesta na miesto, neskôr preň našiel psí postroj a dvojkolesový vozík. Mladá ošípaná dnes váži desať kilogramov a svojím príbehom inšpiruje ľudí na celom svete. Jej profil na sociálnej sieti Facebook, ako aj vlastná webová stránka mu nedávno dokonca pomohli k zmluve na publikovanie troch kníh.