Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Pripravte sa na zážitok, navštívte Ermitáž a ďalšie múzeá v papučiach

Foto: Google

Google vďaka technológii Street View zosnímal diela najznámejších výtvarníkov a sochárov. Virtuálny sprievodca vás prevedie 385 miestnosťami.

BRATISLAVA 5. apríla (TERAZ.sk) - Láka vás vidieť Versailles, či nazrieť do Štátnej Ermitáže a nemáte peniaze alebo čas? Na to, aby ste videli diela svetoznámych umelcov, nemusíte vytiahnuť nohu zo svojej izby. Google v rámci projektu Google Art Project v súčastnosti zastrešuje 151 múzeí v 40 krajinách. Z pohodlia domova si môžete pozrieť viac ako 30-tisíc diel vo vysokom rozlíšení.

Google vďaka technológii Street View zosnímal diela najznámejších výtvarníkov a sochárov. Virtuálny sprievodca vás prevedie 385 miestnosťami.

Autori celého projektu dosiahli efekt pomocou špeciálnych vozíkov, s ktorými krúžili po galériách a snímali interiér a diela. Osoba, ktorá si potom stránku prezerá má pocit, že sa práve prechádza múzeom.

Podobný projekt Google sa začína rozbiehať aj na Slovensku. 11. apríla vyrazia špeciálne autá do ulíc 19 dôležitých slovenských miest vrátane hlavného mesta Bratislavy. Cieľom je zachytiť historicky a kultúrne dôležité miesta a mestá na Slovensku v podobe panoramatických fotografií, ktoré neskôr pribudnú na Mapách Google. Viac sa dočítate, Začína sa projekt Google Street View na Slovensku


Google vám tak umožní navštíviť napr. : Múzeum Vincenta van Gogha v Amsterdame Versailles, Metropolitné múzeum, Národnú galériu v Londýne alebo pražské Museum Kampa.






ERMITAŽ


ERMITÁŽ
Foto: TASR/AP



VERSAILLES


Versailles
Foto: TASR/AP


VICENT VAN GOGH


Vicent Van Gogh
Foto: TASR/AP