Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

V Rakúsku utiekol sexuálny páchateľ zo Slovenska

Milan P. je 170 centimetrov vysoký a má štíhlu postavu. Má hnedé vlasy a modré oči, nosí bradu a je potetovaný na hrudi, nohách a rukách.

Göllersdorf/Viedeň/Bratislava 7. júna (TASR) - V prípade väzňa, ktorý utiekol v pondelok v rakúskej metropole Viedeň počas vychádzky, ide o slovenského občana, odsúdeného za násilnú sexuálnu trestnú činnosť - 48-ročného Milana P. Informovala o tom dnes rakúska tlačová agentúra APA.

Polícia po ňom zatiaľ bezúspešne pátra. Milan P. bol väzňom ústavu v Göllersdorfe (okres Hollabrunn) a personálu utiekol počas terapeutickej vychádzky v rakúskom hlavnom meste. Novinám Heute to dnes potvrdil zástupca riaditeľa rakúskych väzníc Christian Tinn. Slovák sa podroboval psychiatrickej liečbe. Podľa expertov bola liečba úspešná a muža "pripravovali na prepustenie na slobodu". Bez incidentu absolvoval už šesť terapeutických vychádzok, preto ošetrujúci personál neočakával takéto jeho nelogické konanie.

Tinn však potvrdil, že Milan P. už raz v roku 2011 utiekol. Vtedy sa nachádzal vo väzení v okrese Amstetten a tiež utiekol počas vychádzky. V ústave bol od roku 2007, kedy ho odsúdili. Na prvom úteku spáchal viacero prepadov so sexuálnym motívom a podarilo sa ho zatknúť v decembri 2011. Tinn v súvislosti s touto kauzou pripomenul, že rakúske zákony sú v princípe orientované na to, že odsúdený bude raz prepustený na slobodu po úspešnom absolvovaní terapie a následnom ochrannom dohľade.

Milan P. je 170 centimetrov vysoký a má štíhlu postavu. Má hnedé vlasy a modré oči, nosí bradu a je potetovaný na hrudi, nohách a rukách. Dolnorakúska kriminálna polícia vyhlásila po ňom pátranie.