Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Rihanna odmietla spievať v Super Bowl

Speváčka Rihanna, archívna snímka. Foto: TASR/AP Photo

Tridsaťjedenročná deväťnásobná víťazka Grammy tým chcela vyjadriť podporu bývalému rozohrávačovi Colinovi Kaepernickovi.

New York 10. októbra (TASR) - Spevácka hviezda Rihanna odmietla v uplynulej sezóne účinkovať v polčasovom programe finále zámorskej ligy amerického futbalu NFL. Tridsaťjedenročná deväťnásobná víťazka Grammy tým chcela vyjadriť podporu bývalému rozohrávačovi Colinovi Kaepernickovi.

Rihanna v rozhovore pre magazín Vogue priznala, že nesúhlasí s postojom NFL, preto odmietla lukratívne vystúpenie počas Super Bowl LIII. "Nemohla som súhlasiť, pretože si myslím, že by som nikomu nepomohla," citovala Rihannu agentúra SID.

Kaepernick v roku 2016 odštartoval kľačanie počas americkej hymny na protest proti rasovej diskriminácie a policajného násilia proti černošskému obyvateľstvu v USA. Iniciatíva ho však stála kariéru, keď je od marca 2017 voľný hráč márne čaká na ponuku. Vedenie NFL zároveň zakázalo futbalistom kľačať počas hymny pod hrozbou sankcií, umožnilo im však počkať v šatni.