Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Umenie fotiť akty priblíži uznávaný fotograf Robert Vano na workshope

Adriana Sklenaříková, Elle 1998 Foto: Robert Vano

Rodák z Nových Zámkov záujemcov naučí celý proces výroby fotografie, od základov cez fotenie až po zarámovanie fotografie, paspartovanie a predaj.

Bratislava 26. marca (TASR) - Medzinárodne uznávaný fotograf Robert Vano pripravuje jednodňový workshop zameraný na tému ženský akt. Po prvý raz bude v Bratislave učiť začiatočníkov aj profesionálnych fotografov umeniu tvorby ženských aktov za účasti dvoch profesionálnych modeliek.

"Na moje workshopy chodia rôzni ľudia, od mladých až po staršiu generáciu. Čo sa najviac naučia, je fotenie denným svetlom. Nieže by to ani nevedeli, ale skoro nikto to už dnes nerobí. Nová generácia sa zaradila do digitálnej éry, všetci pracujú s bleskom a myslia si, že potrebujú milión korún na fotenie," povedal pre médiá Vano, ktorý už štvrťstoročie patrí medzi najlepších svetových fotografov.

V New Yorku, Paríži a Miláne spolupracoval so svetoznámymi modelkami, jeho snímky uverejňovali magazíny ako Harper's Bazaar, Vogue, Elle či Cosmopolitan.

Galéria: Z tvorby Roberta Vana




Rodák z Nových Zámkov začína na svojich workshopoch vždy od základov.

"A podľa toho, kto, čo ako ovláda, tak rýchlo to aj pokračuje ďalej. Vo väčšine prípadov účastníci workshopov nevedia základné veci, nemajú v štúdiu denné svetlo, nemajú expozimeter," dodal umelec s tým, že záujemcov naučí celý proces výroby fotografie, od základov cez fotenie až po zarámovanie fotografie, paspartovanie a predaj.

Jednodňový workshop o výtvarnom akte pod vedením Roberta Vana sa uskutoční v sobotu 14. apríla o 10.00 hodine v priestoroch hotela NH Gate One v Bratislave. Akcia je limitovaná, zúčastniť sa na nej môže maximálne 14 fotografov.