Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Šéf Greenpeace Vianoce oslavovať nebude, nekupoval ani darčeky

Juraj Rizman Foto: TASR/Pavel Neubauer

Juraj Rizman očakáva príchod svojho prvého syna a termín je 25. alebo 27. decembra. Po iné roky sviatky oslavuje štandardne.

Bratislava 23. decembra (TASR) - Šéf organizácie Greenpeace Slovensko Juraj Rizman bude mať tento rok pravé ochranárske Vianoce, nekupoval totiž žiadny stromček ani darčeky.

"Čakám príchod svojho prvého syna a termín je 25. alebo 27. decembra. Očakávam, že tento rok to nebudú tradičné štandardné Vianoce," povedal pre TASR s úsmevom s tým, že skôr ako na sviatky sa s manželkou pripravovali na nového člena domácnosti.

"Nič sme nenapiekli preto, že žena je vo vysokom štádiu tehotenstva a nemali sme ani chuť behať po obchodoch alebo niečo podobné. Tento rok to budú naozaj také duchovné sviatky," skonštatoval. Kolegov však potešil vlastnoručne vyrobenými darčekmi v podobe orechov zaliatych v mede od kamaráta včelára.

Ako priblížil Rizman, po iné roky však ich rodina sviatky oslavuje štandardne. "Ja som z rodiny, kde sa jedol kapor, ale tým, že máme v nej vegetariánov, tak sa robil syr alebo niečo pre vegetariánov, nejaké tofu a takéto veci." Podľa jeho ďalších slov v detstve mávali doma živý stromček, v súčasnosti ho väčšinou nahrádzajú ozdobenou halúzkou.