Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Seriálový hit Doktorka Fosterová má slovenskú verziu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V dramatickom seriáli s názvom Zrada uvidia diváci v hlavnej úlohe českú herečku Kláru Issovú.

Bratislava 28. januára (TASR) - Na televízne obrazovky mieri slovenská verzia celosvetového seriálového hitu Doktorka Fosterová. V dramatickom seriáli s názvom Zrada uvidia diváci v hlavnej úlohe českú herečku Kláru Issovú. Ako ďalej avizuje TV Markíza, v desaťdielnom príbehu o úspešnej lekárke, ktorej idylický život prevráti naruby podozrenie, že jej manžel má milostnú aféru, bude Issovej hereckým partnerom Milan Ondrík.

"Nebolo to jednoduché natáčanie, ale s tým som rátal, keď som prijal ponuku zahrať si tento príbeh. Mám rád výzvy. Iba vtedy môžem napredovať ako človek a aj ako herec," uviedol Ondrík. Herec sa tešil aj z toho, že po dlhšej dobe robil projekt pre televíziu a zhodnotil aj spoluprácu s Issovou. "Klára je absolútna profesionálka, na ktorú som sa vždy mohol spoľahnúť a vždy som sa na ňu tešil."

Issová sa predstaví v úlohe doktorky Evy Polákovej, úspešnej ženy, ktorá má v menšom meste dobrú prácu, kolegovia aj pacienti si ju vážia. S milujúcim manželom Jakubom (Milan Ondrík) a synom Tomim (Matteo Surovic) žijú ako šťastná, aj keď pracovne zaneprázdnená rodina. Idylický obraz však začínajú narúšať najskôr nenápadné náznaky, že všetko nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Eva sa zrazu cíti neisto, či je jej manželstvo také pevné, či sa na svojho muža môže stopercentne spoľahnúť, alebo pred ňou niečo tají. "Nevinná stopa ju naštartuje k pátraniu a Eva začína odhaľovať temné tajomstvo svojho manžela. Postupne sa dozvedá pravdu, a tak odhaľovanie zrady jej najbližších vyústi do dramatických situácií a nepredvídateľného záveru," približuje televízia.

Zrada je slovenskou adaptáciou manželskej psychologickej drámy Doktorka Fosterová (Doctor Foster), ktorú v roku 2015 napísal a vytvoril scenárista Mike Bartlett a pre BBC ju produkovala spoločnosť Drama Republic. "Po divácky vynikajúco prijatej prvej päťdielnej sérii nasledovalo v roku 2017 ďalších päť epizód," dodáva TV Markíza. Licenciu na vytvorenie vlastnej verzie seriálu získala od spoločnosti BBC Studios, adaptovaný už bol v krajinách, ako Francúzsko, Severná Kórea, India, Filipíny, Japonsko či Turecko. Prvú epizódu seriálu Zrada odvysiela v pondelok 5. februára o 20.30 h.