Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Skupina Paranoid vydáva nový štúdiový album Sedem

Na snímke spevák hudobnej skupiny The Paranoid Igor Belaj počas rozhovoru. FOTO TASR/Martin Baumann

Prvým singlom je pieseň Neviem ti povedať nie, na ktorú už nakrútili aj videoklip.

Bratislava 9. marca (TASR) – Rocková skupina Paranoid vydala nový, v poradí tretí štúdiový album s názvom Sedem. Kapela zo Šurian na ňom ponúka štrnásť nových piesní v poradí Prebúdzanie, Anjeli spia, Navždy, Z plných pľúc, Môžeš ísť, Začni vidieť, Neotočím sa, Pochovaný zaživa, Neviem ti povedať nie, Horím, Niekde tam, Kto z vás?, Mesto hriechov a Nikdy nezabudnem. Skupina ho nahrala v zostave Igor Belaj (spev), Roman Birkuš (gitara), Patrik Sýkora (basgitara) a Miloš Zaujec (bicie). Prvým singlom je pieseň Neviem ti povedať nie, na ktorú už nakrútili aj videoklip. A nový klip zverejnili už aj ku skladbe Nikdy nezabudnem.

„Myslím, že je to náš top album, išlo nám o to posunúť latku vyššie. To je podľa mňa základ úspechu, lebo ak vyrobíme to isté, kam to potom má smerovať? Na albume sme pracovali od leta, sme s ním spokojní a stojíme si za ním. Verím, že poslucháčom má čo ponúknuť, textami aj hudobne. Toto je náš prvý album, na ktorom sa podieľali všetci členovia kapely, na predchádzajúcich dvoch som to bol iba ja a gitarista Roman Birkuš,“ povedal pre TASR spevák a líder kapely Igor Belaj.

„Číslo sedem pre nás pri tomto albume znamená veľmi veľa. Je to sedem rokov, čo robíme vlastnú hudbu. Číslo sedem vyjadruje aj nový začiatok našej kapely. Takže preto názov Sedem,“ dodal Belaj.

Skupinu čaká na jar turné

Piesne z nového albumu predstaví skupina Paranoid na koncertnom Sedem Tour 2014. „Začíname už 28. marca v Košiciach a bude trvať do konca mája. V týchto dňoch intenzívne nacvičujeme celý program, veľmi sa všetci tešíme. Bude to naše prvé turné s technickou výbavou, akú sme ešte nemali. Koncertný set list bude zostavený zo všetkých troch vydaných albumov,“ upresňuje bubeník Miloš Zaujec.

Na snímke vľavo spevák hudobnej skupiny The Paranoid Igor Belaj a vpravo bubeník Miloš Zaujec pózujú s novým albumom Sedem počas rozhovoru.
FOTO TASR/Martin Baumann
Akých bolo teda tých sedem rokov kapely zo Šurian? „Prvú skupinu som založil už v roku 2002, ale od roku 2007 sa prezentujeme vlastnými skladbami. Prvý album, to bola zmes skladieb, ktoré sme nazbierali od začiatku našej existencie. Učili sme sa tvoriť, textovať. Náš druhý album urobil prelom na klubovú scénu a medzi našich fanúšikov. Otvoril nám cestu aj na českú scénu, kde hráme pravidelne a už aj tam máme fanúšikovskú základňu. Verím, že album Sedem nás posunie opäť vyššie,“ dodal na záver Belaj.

Skupina Paranoid bola založená v roku 2002, za oficiálny začiatok sa však berie rok 2007, keď na post gitaristu nastúpil Roman Birkuš a kapela začala robiť vlastnú hudbu a získavať si fanúšikov z okolia. Ich debutový album Posledný nádych vyšiel 17. júla 2010, druhý s názvom Dva svety 21. februára 2012. V piatok 7. marca pribudol nový, v poradí tretí album Sedem.