Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Slávni kuriéri opäť vyrazia do ulíc

Účastníci česko-slovenskej charitatívnej akcie Misia-Misse Foto: TASR/Access Promotion

Známe osobnosti sa premenia na kuriérov. Iniciatíva spočíva v objednaní kuriéra, ktorý príde na uvedenú adresu a predá vám certifikát.

Bratislava, 24. júla 2012 – Kuriérske esá z radov slovenských umelcov, medzi päťdesiatkou ktorých vlani nechýbali Marián Labuda, Ján Koleník, Jopo, Pyco či Misha alebo Martin Valihora, opäť vyrazia do ulíc.

Nový ročník česko-slovenskej charitatívnej akcie Misia-Misse, keď sa známe tváre premenia na kuriérov, začína 4. septembra v Prahe, pokračuje 6. septembra v Plzni a vyvrcholí 12. septembra v Bratislave. Podarí sa tento rok prekonať vyzbieraných 8 000 eur, za ktoré slovenská Misia minulý rok zabezpečila regeneračný prístroj pre pacientov s ťažkým poškodením motoriky?

Objednanie kuriéra

Iniciatíva spočíva v objednaní kuriéra, ktorý príde na uvedenú adresu a predá vám certifikát. U nás je cena certifikátov stanovená na 10 eur, ak vám ho prinesie ktorákoľvek osobnosť zapojená do akcie, a 50 eur, keď ho doručí konkrétny kuriér. V Čechách sa kupujú certifikáty v hodnote 100 Kč a 1000 Kč.

Certifikát, ktorý donesie kuriér.
Foto: TASR/Access Promotion


Stačí si opísať číslo na dispečing, zavolať kuriéra a kúpiť si od neho certifikát. Môžete sa so slávnym kuriérom odfotiť, prípadne si vypýtať autogram. No hlavné je spomenúť výnimočnú akciu všetkým okolo vás! Populárni kuriéri vyrazia do akcie 12. septembra o 9.00 hod ráno z Primaciálneho námestia v Bratislave, kde vo večerných hodinách prebehne aj zverejnenie vyzbieranej sumy a jej slávnostné odovzdanie.

Známe osobnosti kuriérmi

Ambasádorom slovenskej Misie je režisér Nikita Slovák, ktorý sa osobne zúčastnil vlaňajšieho prvého ročníka. Medzi päťdesiatkou slávnych kuriérov rezonovali aj také mená ako Laco Lučenič, Marek Majeský, David Koller či Petr Forman, v Čechách sa súčasťou charitatívneho projektu stali Zdeněk Svěrák, Aňa Geislerová, Ondřej Neff a Jan Hřebejk. Vlani bol obľúbený herec Ján Koleník ako kuriér darčekom pre mamu objednávateľa, príchod Davida Kollera v kuriérskej uniforme objednal kupujúci pre svoju priateľku. Aj tento rok môže byť príchod slávneho kuriéra netradičným darčekom pre blízkych!

Slovenský moderátor Pyco ako kuriér
Foto: TASR/Access Promotion


Autorom iniciatívy známych umelcov je režisér a herec Petr Forman spolu s majiteľom kuriérskej spoločnosti Davidom Voverkom. Obľúbené tváre česko-slovenského kultúrneho života vymenili dosky, ktoré znamenajú svet, za kuriérsku výstroj, žltočiernu uniformu, vysielačky a mapu a roznášajú zásielky. Kuriéri doručujú peňažné certifikáty do kancelárií, domovov, do firiem, fotia sa s objednávateľmi, prekvapujú mnohých príjemcov a čo je najdôležitejšie, pomáhajú.

Na snímke Ján Koleník
Foto: TASR/Access Promotion


Slovenská Misia minulý rok vyzbierala takmer osem tisíc eur, za ktoré bol kúpený regeneračný prístroj pre pacientov s ťažkým poškodením motoriky. Vypätie, plno driny a mozoľov sú pre umelcov vykúpené atmosférou priateľstva a hrdosťou na fakt, že dokážu účinne pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú.