Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Sliepka zniesla živé kurča bez vajca, pôrod neprežila

Živé pestrofarebné kuriatka zvedavo prezerajú svoje okolie na slepačej farme v americkom štáte New Mexico. Aby sa kuriatka vyliahli ako farebné, farmári pred ich vyliahnutím pomocou injekčnej striekačky vstreknú do každého vajíčka trocha farby. Keď začne kuriatkam rásť nové perie, farba sa stratí. Foto: TASR/AP

Kuriatko vyliahlo z vajca už v tele matky, ktorá oplodnené vajce v zvyčajnom čase nezniesla, ale nosila ho v tele 21 dní.

Kolombo 19. apríla (TASR) - Sliepka na Srí Lanke zniesla živé kurča bez vajca. Mláďa je zdravé a úplne vyvinuté, ale sliepka nezvyčajný "pôrod" neprežila.

Podľa informácii BBC sa kuriatko vyliahlo z vajca už v tele matky, ktorá oplodnené vajce v zvyčajnom čase nezniesla, ale nosila ho v tele 21 dní. Pitva ukázala, že sliepka zomrela na následky vnútorných zranení.

K "narodeniu" kurčaťa došlo v meste Welimada na juhu Srí Lanky a miestni veterinári tvrdia, že nikdy nič podobné nevideli.

Prípad sa dostal na prvé strany srílanských novín. Podľa lokálneho denníka Daily Mirror sa tak vyriešila prastará otázka, či bolo skôr kurča alebo vajce.