Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Slovenské vína od Janouška bodovali v USA

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

V mimoriadne silnej konkurencii 3200 rôznych vín z 22 krajín sveta, medzi ktorými nechýbali vinárske "veľmoci", si slovenskí vinári odniesli dve zlaté a dve strieborné medaily.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Slovenské vinárstvo JANOUŠEK z Pezinka zaznamenalo ďalší veľký úspech v medzinárodnej súťaži. Známy slovenský vinár sa s kolekciou vín zúčastnil na 12. ročníku prestížnej medzinárodnej vinárskej súťaže FINGER LAKES INTERNATIONAL WINE COMPETITION v New Yorku, Rochestri, USA.

V mimoriadne silnej konkurencii 3200 rôznych vín z 22 krajín sveta, medzi ktorými nechýbali vinárske "veľmoci", si slovenskí vinári odniesli dve zlaté a dve strieborné medaily. Rozhodla o tom 64-členná medzinárodná porota.

Zlaté medaily si doniesli ružový Cabernet Sauvignon a Rizling vlašský. Strieborné medaily získali Rulandské šedé a Rizling rýnsky.  Jedným z pozitív súťaže je aj podpora detí s onkologickými ochoreniami z celého sveta. Detskému táboru "Camp Good Days and Special Times" pri jazere Keuke, kde sa deti liečia, je venovaný výťažok z tejto súťaže.

TASR informovalo vinárstvo Janoušek Pezinok.