Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Redaktorky TASR prerazili s opitým kuraťom, odniesli si bronz

Foto: TASR/Pavel Neubauer

V konkurencii siedmich médií obsadilo štvorčlenné družstvo TASR na bratislavskom Slovak Food Festivale tretiu priečku.

Bratislava 26. mája (TASR) - Redaktorky Tlačovej agentúry SR (TASR) svoju druhú účasť na bratislavskom Slovak Food Festivale premenili na zisk pódiového umiestnenia. V konkurencii siedmich médií obsadilo štvorčlenné družstvo tretiu priečku.

Úlohou súťažiacich bolo za 45 minút pripraviť predjedlo a hlavný chod. Povinnou surovinou bolo kurča, z ktorého museli pripraviť ukážkové aj degustačné porcie. TASR menu dostalo hrdý názov Úprimne opité kurča. Išlo o kura marinované v červenom víne, prílohou bolo zemiakovo-mrkvové pyré. Pri predjedle dievčatá stavili na bruschetty s paradajkami a baklažánom. "Ako spravodajcovia sa často stretávame s negatívnymi informáciami, týmto spôsobom sme chceli ľuďom nasadiť ružové okuliare," vysvetlila voľbu ingrediencií samozvaná kapitánka a hovorkyňa družstva Alena Klepochová.

TASR tím v zložení Vladimíra Kucejová, Viera Kulichová, Jarmila Paulíková a Alena sa zlatých ambícií nevzdáva a do súťaže chce ísť aj o rok. Zbrane do boja majú redaktorky už vybrané. "Vyplatilo sa nám, že v jednoduchosti je krása a v tomto prípade aj chuť," odkázala súperom Alena.