Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Tiger M. Jacksona zomrel na rakovinu pľúc

Tigrica menom Thriller , ktorá patrila americkému spevákovi Michaelovi Jacksonovi, keď hudobník ešte žil na ranči Neverland, zomrela 11. júna 2012 na rakovinu pľúc v kalifornskej zvieracej rezervácii herečky a aktivistky Tippi Hedren. Foto: TASR/AP

Trinásťročná, 170 kilogramov vážiaca tigrica uhynula 11. júna, informovala v stredu Tippi Hedren. Bola vykonaná pitva a po nej tigricu spopolnili.

Los Angeles 28. júna (TASR) - Tigrica menom Thriller, ktorá patrila americkému spevákovi Michaelovi Jacksonovi, keď hudobník ešte žil na ranči Neverland, zomrela na rakovinu pľúc v kalifornskej zvieracej rezervácii herečky a aktivistky Tippi Hedren.

Trinásťročná, 170 kilogramov vážiaca tigrica uhynula 11. júna, informovala v stredu Tippi Hedren. Bola vykonaná pitva a po nej tigricu spopolnili. Zamestnanci herečkinej rezervácie pre divé zvieratá uskutočnia aj súkromný obrad, keď budú pochovávať popol v zóne určenej pre zvieratá, ktoré tam uhynuli.

Thriller a jej brat Sabu sa narodili 20. novembra 1998 a žili s Jacksonom až do 4. mája 2006, uviedla Hedren.

Keď Jackson nadobro opustil ranč Neverland, jeho veterinár požiadal hviezdu hororových filmov režiséra Alfreda Hitchcocka (Vtáci, Marnie), aby si šelmy vzala do rezervácie Shambala v mestečka Acton, približne 80 kilometrov severne od Los Angeles. Herečka a ochranárka zvierat ju založila v roku 1983.

Ďalšie zvieratá z Neverlandu, vrátane žiráf, plameniakov, orangutanov, slonov a desiatok plazov, poslali do iných zvieracích útulkov vo viacerých častiach Spojených štátov.

Shambala nemala veľa priestoru, ale herečka vybudovala šelmám domov za 79.000 dolárov vedľa jazera, na pozemku s množstvom stromov, preto mala Thriller spolu so Sabom úžasný život, povedala 81-ročná Hedren - matka nemenej slávnej herečky Melanie Griffith.

Jackson, ktorý zomrel v roku 2009, často rozprával o svojej láske k zvieratám, ale nikdy neprišiel tigre pozrieť a nikdy neposlal žiadne peniaze na pomoc pri financovaní starostlivosti o ne, povedala Tippi Hedren.

Rok po tom, čo tigre prišli do rezervácie, zamestnanci poslali Jacksonovým deťom balík s fotografiami Saba a Thriller, tričká i ďalšie suveníry, ale "neodkázal nám ani slovo. Podľa mňa je to zvláštne," dodala Hedren.