Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Miss Universe Slovenskej republiky 2013 bude známa 4.apríla

Finalistky súťaže krásy Miss Universe 2013. Foto: TASR/Michal Svítok

Do februárových deviatich kastingov sa prihlásilo 800 dievčat z celého Slovenska. Finalistky zabojujú dovedna o osem titulov.

Bratislava 26. marca (TASR) – Súťaž krásy Miss Universe vstupuje do jubilejného 15. ročníka. Finálový večer sa uskutoční vo štvrtok 4. apríla 2013 v bratislavskej Aegon aréne NTC.

V priamom prenose ho odvysiela verejnoprávna RTVS na Jednotke.

Do februárových deviatich kastingov sa prihlásilo 800 dievčat z celého Slovenska, z ktorých vybrala kastingová porota v zložení Silvia Chovancová-Lakatošová, fotograf Martin Fridner, Miss SR 2000 Mirka Kysucká, Miss Universe SR 2012 Ľubica Štepánová a Miss Universe SR 2011 Dagmar Kolesárová 12 finalistiek, ktoré sa dnes prvýkrát oficiálne predstavili na stretnutí s médiami.

Sú nimi Zuzana Bóryová (Kežmarok, 24 rokov, vodnár), Anna Hládeková (Breza, 18 r., lev), Iveta Olexová (Zámutov, 24 r., lev), Romana Hertlová (Žiar nad Hronom, 21 r., býk), Jeanette Borhyová (Ivanka pri Dunaji, 20 r., panna), Lucia Slaninková (Považská Bystrica, 21 r., panna), Ivana Mišutková (Predmier, 22 r., býk), Patrícia Ördögová (Banská Bystrica, 21 r., býk), Dominika Rubeljová (Stará Ľubovňa, 22 r., blíženci), Diana Kačurová (Poprad, 21 r., lev), Lucia Kačurová (Poprad, 23 r., rak) a Paulína Gáborová (Žarnovica, 18 r., blíženci).

Galéria: Finalistky súťaže krásy Miss Universe 2013





Finalistky zabojujú dovedna o osem titulov. Vedľajšími sú Miss Média (novinárska cena), Miss Emma (najzaujímavejšia finalistka čitateľov ženského mesačníka), Miss Mary Kay, Miss Brejk, Miss Tip divákov STV (sms hlasovanie divákov). V hre sú tri hlavné tituly, 1., 2. Vicemiss a Miss Universe SR 2013. Všetky finalistky získajú luxusný zájazd all inclusive na Sardíniu, Miss Universe SR 2013 získa osobný automobil a samozrejme letenku na svetové finále Miss Universe 2013.

Miss media Lucia Slaninková pózuje počas tlačovej konferencie o súťaži krásy Miss Universe 2013.
Foto: TASR/Michal Svítok
Novinári už dnes zvolili Miss Média, ktorou sa stala Lucia Slaninková z Považskej Bystrice, ktorá neskrývala radosť a prekvapenie zároveň. "Prihlásila som sa sama, ale už tri mesiace pred kastingom ma posielala do súťaže kamarátka. Tak som sa rozhodla, že to skúsim. Ako každá z nás, aj ja by som chcela získať víťaznú korunku," uviedla pre TASR.

Raritou tohto ročníka bude finálové súťaženie dvoch sestier z Popradu, Diany a Lucie Kačurovej. "Súperkami sme teoreticky už teraz, prakticky ale nimi nebudeme, keďže zatiaľ všetko zvládame spolu, bojujeme spoločne. Do súťaže sme sa prihlásili samy, už sme jednu regionálnu súťaž krásy skúsili, tak to chceme skúsiť aj v slovenskej súťaži," uviedla pre TASR staršia zo sestier Lucia. Obe sestry zároveň veria, že im táto súťaž otvorí dvere do sveta modelingu.

"Tento 15. ročník je možno výnimočný aj tým, že máme prvýkrát vo finále sestry, ktoré majú aj čísla po sebe, 10 a 11, sú z Popradu. Je to trocha výnimočné, ale som rada, pretože nevedeli sme sa do poslednej chvíle rozhodnúť, že ktorá z nich. Myslím si, že obidve tu majú byť a zaslúžene budú bojovať o titul. Už štrnásť rokov dúfam v to, že naša kočka, ktorá každý rok reprezentuje na Miss Universe, že sa jej podarí prebojovať aspoň do TOP 10. Aj keď tie naše dievčatá patria medzi najkrajšie ženy sveta, mám pocit, že je to politika, čo poviem aj nahlas," uviedla pre TASR riaditeľka súťaže Silvia Chovancová-Lakatošová.