Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Vinum Superbum prináša 700 vzoriek vín z celého Slovenska i zahraničia

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vína sa budú posudzovať v kategórii tiché biele vína suché, polosuché, polosladké a sladké, vína tiché ružové a červené a tokajské, dezertné a likérové vína.

Nitra 18. apríla (TASR) – V Nitre sa dnes zišli vinári z celého Slovenska na 4. ročníku celoštátnej súťaže vín Vinum Superbum. V priestoroch Kňazského seminára na Pribinovom námestí sa stretlo 75 degustátorov, ktorí budú rozhodovať o tohtoročných oceneniach vín. "Prihlásených je vyše 700 vzoriek zo všetkých vinohradníckych oblastí Slovenska a zahraničných vín dovážaných na domáci trh, ktoré sa budú hodnotiť po prvý raz," uvádzajú organizátori.

Vína sa budú posudzovať v kategórii tiché biele vína suché, polosuché, polosladké a sladké, vína tiché ružové a červené a tokajské, dezertné a likérové vína. Degustátori budú víno hodnotiť stobodovým systémom medzinárodnej únie enológov. Organizátorom súťaže je Štátna veterinárna a potravinová správa SR, Slovenská poľnohospodárska univerzita a akciová spoločnosť Mlyny. Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutoční 27. apríla v priestoroch nákupného a zábavného centra Galéria Mlyny, kde sa v tento deň uskutoční aj verejná degustácia vzoriek.