Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Využite svoju energiu s rozumom

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zima síce nebola taká, na akú sme zvyknutí, avšak určite sa neviete dočkať skutočných jarných teplôt. Tie nám totiž napovedajú, že konečne môžeme odložiť kabáty a svetre a očakávať letné dni.

Bratislava 10. marca (OTS) - Toto prechodné obdobie je veľmi krásne. Okrem príjemného počasia sa nevieme nabažiť ani teplých slnečných lúčov. Všetko rastie, pučí a kvitne, čo si vychutnáva asi nejeden z nás.

Musíme sa však pripraviť na jarnú únavu. Tá je síce podmienené chladným počasím v zime a nedostatkom slnečných lúčov, takže tento rok by nemala byť až taká výrazná, no vyhne sa jej asi len málokto. Ak nechcete tieto nádherné dni tráviť len doma, začnite proti únave bojovať.

Najlepším spôsobom, ako si znova dobiť baterky, je samozrejme šport. Najskôr Vás to bude stáť veľa úsilia, aby ste premohli svoju lenivosť, no veľmi rýchlo zistíte, že sa to naozaj oplatí. Takáto činnosť má naviac aj veľmi príjemný vedľajší účinok a tým je práve pekná, štíhla postava. Ak ste to teda v zime prehnali s jedlom, môžete začať chudnúť do plaviek už teraz. Budete tak mať viac času, menej stresu a vyhnete sa najmä nezdravým diétam.

Ak však chýba motivácia, skúste si nájsť spoločnosť. Budete sa navzájom motivovať a chudnutie pôjde ľahšie. Donútiť Vás k pohybu však môže aj psí spoločník, ten pohyb potrebuje, no dajte pozor, aby skôr on nezlenivel ako Vy. Pohyb je zdraví pre oboch, tak sa skúste premôcť. Ak psíka ešte nemáte, no chceli by ste takéhoto verného spoločníka, prezrite inzerciu psov, či sa tam nenachádza ten pravý.

Pravidelný pohyb dáva zabrať nielen svalom. Zamerajte sa teda na vyváženú stravu aj kĺbovú výživu. Tak Vaše telo bez problémov zvládne aj náročnejší šport.

Pohyb Vás zbaví únavy a budete mať viac energie aj na prácu a koníčky. Nezabudnite sa však venovať aj písaniu seminárnych prác, pre Vašu budúcnosť je škola dôležitá.