Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Zabudnite na stres

Foto: TASR/AP

Zo všetkých strán počujeme o strese v práci, podráždených vodičoch a asi všetkých nás dokáže vytočiť politika.

Bratislava 16. januára (OTS) - Podobné emócie však z dlhodobého hľadiska škodia nášmu organizmu a ak ste mu vystavení pravidelne, netreba sa čudovať, že sa zdravotné problémy objavia veľmi skoro.

Svoje zdravie si tak ničíme a psychiku zaťažujeme často aj nad potrebnú mieru. Stres si vieme robiť aj sami a nepotrebujeme na to vždy nadriadeného, či bezohľadného vodiča v aute pred sebou. Nie vždy je možné brať veci na ľahkú váhu, no občas sa vyplatí nad niektorými situáciami len mávnuť rukou. Chráňte si teda svoje zdravie a ak niečo nemôžete zmeniť, zmierte sa s tým a netrápte svoju myseľ. Ak sa o takúto zmenu nepokúsite, pričom stres sa stal Vašou každodennou súčasťou, skôr, či neskôr sa návšteve lekára nevyhnete. Problémy, ktoré Vás čakajú, však nemusia byť vždy len psychického charakteru. Trpí celé telo, a tak sa nečudujte, že aj v nižšom veku budete musieť brať lieky na vysoký krvný tlak.

Neraz však podľahneme aj dostupným liekom. Voľnopredajné prípravky napríklad aj proti bolesti treba taktiež užívať obozretne, inak si privodíte ďalšie problémy. Jednoducho všetko s mierou.

Stresu sa dnes nedá vyhnúť, naučte sa ho však zvládať a účinne relaxujte. Nájdite si niečo, čo Vás bude baviť. Napríklad aj pri akustickej gitare zabudnete na ostatné problémy, vyberať môžete na www.ehudobniny.sk.

Najmä ženy vedia stres zvládať pomocou nákupov. Tu však treba dať pozor najmä na svoje možnosti. Ak často kupujete zbytočnosti, pravdepodobne reagujete impulzívne. Každú kúpu teda dobre premyslite. Na škodu nie je ani ak z obchodu odídete. Ak aj následne budete danú vec chcieť a rodinný rozpočet Vám to nenaruší, vráťte sa. Kupujte však najmä to, čo potrebujete. Ak je to práve pekný šperk, ktorý hľadáte, vyberajte z bižutérie značky Swarovski.