Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Na Autosalóne uvidíte vyše 70 premiér automobilových noviniek

Foto: TASR/Martin Baumann

Automobilky prezentujú novinky, ktoré nedávno predstavil známy ženevský autosalón. Návštevníci sa môžu tešiť aj na premiéry modelov vyrobených na Slovensku.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Vyše 70 slovenských premiér automobilových noviniek od takmer všetkých významných svetových výrobcov pripravili vystavovatelia pre motoristickú verejnosť na 22. ročníku výstavy Autosalón, ktorý sa dnes začal v areáli bratislavskej Incheby.

Plochu 40.000 štvorcových metrov obsadilo takmer 150 vystavovateľov z Českej republiky, Rakúska, Turecka a Slovenska, prevažne importérov a predajcov.

Galéria automobilov na autosalóne





Na výstave sú zastúpené značky Audi, Bentley, Cadillac, Caterham, Corvette, Dacia, Ferrari, Fiat, Honda, Hyundai, Chevrolet, Iveco, Jaguar, Jeep, Kaipan, Kia, Lamborghini, Lancia, Land Rover, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes, Nissan, Opel, Peugeot, Piaggio, Porsche, Range Rover, Renault, Rolls Royce, Seat, Smart, Isuzu, Subaru, Suzuki, Škoda, Tiger Sporstcars, Toyota, Volvo, VW, Wiesmann.

Jednotlivé automobilky verejnosti prezentujú vo svojich expozíciách novinky, ktoré nedávno predstavil známy ženevský autosalón. Návštevníci sa môžu tešiť aj na premiéry modelov vyrobených na Slovensku.

Okrem bežne dostupných automobilov aj tento rok 2. ročník výstavy Exclusive Salon vystavuje aj exkluzívne modely od značiek Porsche, Bentley, Lamborghini, Ferrari, Maserati, Rolls Royce a Nissan. Okrem nablýskaných "tátošov" výstava ponúka doplnky, tuningové komponenty a autoservisnú techniku. Nechýbajú ani legendárne mustangy a sekcia karavanov.


Tu bude player


Už tradične sprevádza Autosalón počas jeho trvania do nedele 22. apríla množstvo sprievodných podujatí. Široká verejnosť sa v rámci crash testov dozvie, čo sa deje pri havárii. Naplánované sú tri takéto ukážky dôsledkov zrážky motorového vozidla s chodcom, cyklistom a medzi dvoma vozidlami. Všetci si môžu vyskúšať zásady bezpečnej jazdy v Driving Academy organizovanej Slovakia ringom. Technické vylepšenia automobilov verejnosť porovná počas testovacích jázd vozidiel značiek Nissan, Hyundai, Mazda, Opel a Peugeot.

Súčasťou sú aj podujatia 1. Medzinárodná konferencia o elektromobilite na Slovensku a E – Mobility fórum 2012 organizovaná Východoslovenskou energetikou.

Po dnešnom dni, ktorý patril najmä médiám a odbornej verejnosti, bude od 18.4. až do soboty 21.4. otvorený od 9.00 do 19.00 a v posledný deň v nedeľu od 9.00 do 18.00.