Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia

Na Zvolenskom zámku je taktické cvičenie,zasahujú aj dobrovoľní hasiči

Na snímke hasiči počas taktického cvičenia na Zvolenskom zámku vo Zvolene 16. apríla 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

Mesto Zvolen na svojej oficiálnej webstránke uvádza, že organizátori pre cvičenie prosia o zvýšenú pozornosť a ohľaduplnosť verejnosti.

Zvolen 16. apríla (TASR) - Na Zvolenskom zámku je v utorok taktické cvičenie, na mieste sú v súčasnosti profesionálni i dobrovoľní hasiči. TASR o tom informoval Ján Gašo z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

Dodal, že zasahujú pri požiari depozitného skladu Slovenskej národnej galérie a strechy Zvolenského zámku. Prieskumom zistili, že depozitná miestnosť na zámku, ktorá je na treťom poschodí, je zachvátená plameňom. "Máme dve nezvestné osoby, zamestnancov zámku, ktoré vyhľadávame. Poschodia pod depozitom boli evakuované," objasnil.

Podľa neho na mieste je 11 kusov hasičskej techniky a 25 profesionálnych hasičov. Pomáhajú aj dobrovoľné hasičské zbory miest a obcí Zvolen, Lieskovec, Sása, Sielnica a Stožok. Spolu ich je 24 na piatich kusoch techniky.

Mesto Zvolen na svojej oficiálnej webstránke uvádza, že organizátori pre cvičenie prosia o zvýšenú pozornosť a ohľaduplnosť verejnosti. Je to predovšetkým na Dobronivskej ceste, na svetelnej križovatke pod zámkom a na križovatke ulíc Študentská a Námestie SNP. "Práve na nich je najvýraznejšie zvýšenie pohybu hasičskej techniky," zdôraznilo.