Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia

Počet obetí nehody autobusu pri Lipsku znížili na štyri

Na snímke havarovaný autobus na mieste nehody na diaľnici A9 pri nemeckom meste Schkeuditz v stredu 27. marca 2024. Foto: TASR/AP

K nehode došlo v stredu ráno na diaľnici A9, keď poschodový autobus spoločnosti Flixbus zišiel z cesty a prevrátil sa.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Lipsko 28. marca (TASR) - Nemecká polícia v stredu znížila počet obetí tažkej nehody autobusu pri Lipsku z piatich na štyri, uviedla tamojšia polícia. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Podľa polície zahynuli pri nehode dovedna štyria ľudia a piaty sa nachádza v život ohrozujúcom stave. Inšpekcia dopravnej polície prípad vyšetruje ako zabitie z nedbanlivosti.

K nehode došlo v stredu ráno na diaľnici A9, keď poschodový autobus spoločnosti Flixbus zišiel z cesty a prevrátil sa. Polícia spočiatku informovala o piatich mŕtvych a 20 zranených. Podľa najnovšieho vyhlásenia si nehoda vyžiadala šesť ťažko zranených a 29 ďalších ľudí utrpelo ľahšie zranenia.

Na palube diaľkového autobusu bolo dovedna 53 pasažierov a dvaja vodiči. Vodič, ktorý v čase nehody sedel za volantom, nie je podľa polície medzi obeťami na životoch.

Podľa spoločnosti Flixbus šoféroval vodič autobus od odjazdu z Berlína o 8.00 h a dodržal všetky predpísané prestávky, cituje DPA.

Presná príčina nešťastia sa stále vyšetruje.