Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Chára strelil prvý gól v play off, Boston vyrovnal sériu na 1:1

Zdeno Chára (33) z Bostonu Bruins a Brendan Smith z Detroitu Red Wings v druhom zápase štvrťfinále štvrťfinále Východnej konferencie 20. apríla 2014 v Detroite. FOTO TASR/AP Foto: TASR/AP

Montreal delí od postupu už iba jedno víťazstvo. Králi z Los Angels utŕžili debakel.

New York 20. apríla (TASR) - Hokejisti Bostonu zvíťazili v druhom zápase 1. kola play off zámorskej NHL nad Detroitom 4:1 a vyrovnali stav série na 1:1. K nedeľňajšiemu hladkému triumfu prispel jedným gólom Zdeno Chára. Slovenský obranca sa strelecky presadil v 43. minúte a uzavrel tak skóre duelu.

Boston dal dva zo svojich štyroch gólov v početných výhodách. V presilovke sa presadil aj kapitán "medveďov" Chára, ktorý dorazil do siete strelu Jaromea Iginlu. "Myslím si, že sme dobre využili naše príležitosti. A je to veľký rozdiel, keď v zápase premeníte svoje presilovky a ubránite oslabenia," uviedol Chára, pre ktorého to bol prvý bod vo vyraďovacej časti sezóny.

Chára spečatil víťazstvo bostonských medveďov




Boston vyrovnal sériu




V drese hostí nastúpili Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, do bodových štatistík sa ale nezapísali. Najbližšie sa oba tímy stretnú v Detroite v noci z utorka na stredu.

Montreal delí krok od postupu do ďalšieho kola




Montreal delí od postupu už iba jedno víťazstvo, v sérii s Tampou Bay vedie 3:0. Canadiens v treťom vzájomnom súboji triumfovali tesne 3:2. V bránke opäť dostal príležitosť Carey Price, slovenský gólman Peter Budaj mu kryl chrbát zo striedačky. "Bol to veľmi dôležitý zápas, po dvoch dueloch vonku sme sa vrátili domov a myslím si, že naši fanúšikovia hráčov inšpirovali," uviedol tréner Canadiens Michel Therrien. Menej spokojný bol kouč hostí Jon Cooper. "Bojovali sme, odviedli sme kus práce, myslím si, že to bol náš najlepší zápas v sérii a že sme si zaslúžili lepší koniec. Po niečom takom je ťažké vojsť do šatne a pozrieť sa chalanom do očí," uviedol.

Králi z Los Angels utŕžili debakel




Los Angeles v zostave s Mariánom Gáboríkom utŕžilo na ľade San Jose vysokú prehru 2:7 a v sérii prehráva 0:2. Králi po prvej tretine viedli 2:0, ale v ďalších dvoch úplne prepadli. San Jose tak strelilo svojmu súperovi v dvoch zápasoch už 13 gólov. "Je ťažké rozprávať po ďalšej takejto prehre, no teraz je čas, aby sme odpovedali. Vraciame sa na náš štadión a chceme vyhrať," povedal útočník LA Justin Williams.

Philadelphia zdolala jazdcov z New Yorku




Philadelphia zvíťazila v druhom zápase na ľade New Yorku Rangers 4:2 a vyrovnala stav série na 1:1. "Prehrávali sme 0:2, ale nehrali sme zle. Proste sme spravili dve chyby a oni ich využili. No neprestali sme hrať," povedal po zápase tréner hostí Craig Berube.



1. kolo play off NHL

druhý zápas štvrťfinále Východnej konferencie:


NY RANGERS - PHILADELPHIA 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)



Góly: 5. St. Louis (Stepan, Nash), 9. Pouliot (Brassard, Zuccarello) - 15. Voráček (Hartnell, Giroux), 26. Akeson (Schenn, Lecavalier), 32. Schenn (Hall, Raffl), 60. Simmonds (Read). Brankári: Lundqvist - Emery, strely na bránku: 33:25. Diváci: 18.006.

/na zápasy: 1:1/

BOSTON - DETROIT 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)



Góly: 8. Florek, 11. Smith (Eriksson, Bergeron), 39. Lucic (Iginla, Krug), 43. CHÁRA (Iginla, Krug) - 34. Glendening (Helm, Miller). Brankári: Rask - Howard, strely na bránku: 29:35. Diváci: 17.565.

/na zápasy 1:1/

tretí zápas:

MONTREAL - TAMPA BAY 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)



Góly: 1. Bourque (Subban), 39. Gallagher (Subban, Eller), 46. Plekanec (Prust, Gallagher) - 29. Palát (Stamkos, Hedman), 52. Carle (Stamkos, Gudas). Brankári: Price - Lindbäck, strely na bránku: 31:29. Diváci: 21.273.

/na zápasy 3:0/

druhý zápas štvrťfinále Západnej konferencie

SAN JOSE - LOS ANGELES 7:2 (0:2, 3:0, 4:0)



Góly: 25. Brown (Desjardins), 30. Torres (Desjardins), 35. Braun (Sheppard, Pavelski), 42. Marleau (Nieto, Couture), 45. Pavelski (Boyle, Wingels), 49. Couture (Marleau, Nieto), 51. Thornton (Pavelski, Boyle). Brankári: Niemi - Quick, strely na bránku: 40:26. Diváci: 17.562.

/na zápasy 2:0/