Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Buffalo Sabres suspendovali Kleslu, odmietol hrať na farme

T.J. Oshie a Rostislav Klesla v súboji. Foto: TASR/AP

Už cez víkend Klesla svojmu novému zamestnávateľovi oznámil, že aktuálne najslabší tím profiligy neposilní.

Buffalo 10. marca (TASR) - Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Buffalo Sabres suspendovalo svoju novú posilu Rostislava Kleslu. Skúsený český hokejový obranca totiž odmietol hrať za farmársky tím Rochester Americans v nižšej súťaži AHL, kam ho "šable" poslali krátko po tom, čo ho získali z Washingtonu v rámci výmeny za slovenského brankára Jaroslava Haláka. Tým, že Sabres suspendovali Kleslu, ho zároveň vyškrtli z výplatnej listiny a jeho mzda sa nezapočítava ani pod platový strop klubu. Informoval o tom webový portál kanadskej televíznej stanice TSN.

Už cez víkend Klesla svojmu novému zamestnávateľovi oznámil, že aktuálne najslabší tím profiligy neposilní. "S rešpektom ku každému v buffalskom klube musím s poľutovaním oznámiť, že som sa rozhodol predčasne ukončiť aktuálnu sezónu. Prežívam náročné obdobie poznačené zraneniami a výmenami. Na chvíľu si teraz od hokeja oddýchnem a potom začnem s prípravou na moje pôsobenie v Európe. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí počas mojej kariéry v NHL pomohli mne i mojej rodine," uviedol 31-ročný obranca v stanovisku, ktoré zverejnil oficiálny web nhl.com.

Klesla začal sezónu vo Phoenixe, odkiaľ ho v utorok vymenili do Washingtonu. O 24 hodín neskôr putoval spolu s krajanom Michalom Neuvirthom do Buffala, Capitals za českú dvojicu získali Haláka. Rodák z Nového Jičína celkovo odohral v NHL za Columbus a Phoenix 659 zápasov s bilanciou 48 gólov a 111 asistencií.