Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

VIDEO: Budaj má na konte prvé víťazstvo za Tampa Bay

Brankár Tampa Bay Peter Budaj (31) zastavuje strelu Ricka Nasha (61) za New York Rangers' počas prvej tretiny zápasu NHL, 13. marca 2017 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Na ľade New Yorku Rangers sa prezentoval 26 úspešnými zákrokmi a hostí tak priviedol k triumfu 3:2.

New York 14. marca (TASR) - Slovenský obranca Zdeno Chára prispel v zámorskej NHL jedným gólom k víťazstvu hokejistov Bostonu vo Vancouveri 6:3. Kapitán hostí bol najvyťaženejším korčuliarom svojho tímu a zaznamenal siedmy presny zásah v sezóne. Za viac ako 21 minút na ľade si pripísal štyri strely a tri plusové body, jeho krajan Peter Cehlárik nebodoval.

Premiérové víťazstvo v drese Tampy Bay po príchode z Los Angeles zaznamenal slovenský brankár Peter Budaj. Na ľade New Yorku Rangers sa prezentoval 26 úspešnými zákrokmi a hostí tak priviedol k triumfu 3:2. Pre Budaja to bol prvý štart za Tampu od 3. marca. Marián Gáborík sa nepresadil pri prehre Los Angeles doma so St. Louis 1:3. Winnipeg s Markom Daňom podľahol v Nashville 4:5 po predĺžení.



Hokejisti Calgary vyrovnali klubový rekord, keď vyhrali už desiaty zápas v jednej sérii. Doma si poradili s Pittsburghom 4:3 po nájazdoch. Nový klubový rekord v počte bodov a víťazstiev v jednej sezóne stanovili hráči Columbusu po výhre vo Philadelphii 5:3.

NHL - výsledky:


NY Rangers - Tampa Bay 2:3 /Budaj za hostí 26z/28s/,
Philadelphia - Columbus 3:5,
NY Islanders - Carolina 4:8,
Nashville - Winnipeg 5:4 pp,
Calgary - Pittsburgh 4:3 pp a sn,
Arizona - Colorado 1:0,
Los Angeles - St. Louis 1:3,
Vancouver - Boston 3:6 /Chára za hostí 1+0/