Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Chára si v Bostone zaspomínal na zisk Stanleyho pohára: Výnimočná noc

Bývalý obranca Bostonu Bruins Zdeno Chára (uprostred) drží nad hlavou Stanleyho pohár, ktorý predstavil spolu s ďalšími bývalými hráčmi Bruins počas slávnostného ceremoniálu pred hokejovým zápasom NHL medzi Torontom Maple Leafs a Bruins vo štvrtok 7. marca 2024 v Bostone. Foto: TASR/AP

Boston získal Stanley Cup celkovo šesťkrát v histórii, no od roku 1972 len raz, práve keď nosil céčko na drese Chára.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Boston 8. marca (TASR) - Bývalí hokejisti Bostonu Bruins si v noci na piatok pripomenuli na spoločnom stretnutí zisk Stanleyho pohára, ktorý v NHL vybojovali v roku 2011. Medzi pozvanými hosťami nechýbal ani slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý bol kapitánom tímu v rokoch 2006-2020.

Boston získal Stanley Cup celkovo šesťkrát v histórii, no od roku 1972 len raz, práve keď nosil céčko na drese Chára. "Výnimočná noc. Mnoho z týchto chlapcov som nevidel dlhšiu dobu. Bolo pekné sa znovu stretnúť a porozprávať sa o našich životoch a všetkom, čím sme si prešli po skončení hráčskej kariéry. Máme veľa spoločných spomienok, ktoré sú výnimočné," povedal podľa nhl.com Chára.

V súčasnosti 46-ročný bývalý obranca ukončil aktívnu činnosť pred dvoma rokmi. "Ak mi niečo chýba, sú to spoluhráči. Počas svojej kariéry ste hore i dole, no so spoluhráčmi tieto chvíle zdieľate a stanú sa pre vás niečím viac. Problémy prekonávate spoločne. Keď hráte, musíte neustále myslieť aj na iných a vtedy sa vytvoria isté putá," zaspomínal si slovenský zadák.

Bruins by mohli v prebiehajúcom ročníku NHL opäť oslavovať titul. V tabuľke Východnej konferencie im patrí 2. priečka iba o bod za Floridou.