Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Daňo v AHL skóroval a Springfield je predbežne nad čiarou postupu

Marko Daňo útočí na bránu NY Rangers. Archívna snímka Foto: TASR/AP

Otázniky ohľadom vývoja situácie smerom k MS v Ostrave sa v prípade slovenského hokejistu Marka Daňa na začiatku víkendu nerozplynuli.

Columbus 16. apríla (TASR) - Otázniky ohľadom vývoja situácie smerom k MS v Ostrave sa v prípade slovenského hokejistu Marka Daňa na začiatku víkendu nerozplynuli. Naopak, mladý útočník spozná svoj súťažný osud možno až v pondelok SELČ, podľa toho, ako prebehne predposledná noc v American Hockey League.

Daňo v drese v drese Springfieldu Falcons strelil síce domácemu St. John's IceCaps gól, ale jeho tím dva body nezískal. Na druhej strane bod za prehru 3:4 po nájazdoch posunul Springfield nad čiaru, momentálne je ôsmy a mužstvo Portland Pirates po prehre 2:3 v Manchestri kleslo o priečku nižšie s jednobodovým mankom. V hre je aj desiaty tím z Albany, ale ten len v prípade zaváhaní oboch súperov. Všetko má v rukách Portland, ktorý v záverečných dvoch zápasoch základnej časti môže získať štyri, kým Springfield len dva body. "Pirátom" na postup vo Východnej konferencii AHL stačia dokonca aj tri, lebo pri rovnosti bodov sú na tom lepšie v dodatočných kritériách (prvým je počet víťazstiev).

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek môže mať Daňa k dispozícii na úplný záver prípravy a od začiatku MS iba v prípade, že Falcons ukončia v noci na nedeľu sezónu. Ak postúpia do bojov o Calderov pohár, čo bude definitívne v nedeľu alebo v pondelok, slovenský hokejista je povinný Springfieldu pomôcť v play off. Jeho príchod do Ostravy by sa oddialil, alebo úplne by táto možnosť odpadla, ak by sa jeho tímu v nadstavbovej časti darilo.

Dvadsaťročný útočník má za sebou premiérovú sezónu v NHL, v ktorej pozitívne prekvapil. V drese Columbusu si pripísal v 35 zápasoch 21 bodov (8+13) ako i dvanásť plusiek. Hneď po ukončení dlhodobej časti profiligy ho stiahli do farmárskeho tímu. To isté sa prihodilo obrancovi Martinovi Marinčinovi, ktorého do AHL poslal Edmonton a v nižšej súťaži si jeho satelitný tím Oklahoma City Barons zabezpečil play off už dávnejšie.